Reclame

Lek bij Big Thunder Mountain zorgt voor storing

De explosieve finale is net iets minder explosief...
1 minuut om te lezen
Disneyland Parijs heeft een verklaring gegeven waarom de attractie Big Thunder Mountain in Frontierland zoveel te kampen heeft met technische storingen. De attractie werd in 2016 pas volledig opgeknapt, maar blijft problemen hebben.

Zo is bijvoorbeeld de nieuwe explosieve finale momenteel minder spectaculair, want er zijn geen ontploffingen of rook. De attractie staat zelf ook vaak stil

"Bij de renovatie van de attractie werd het volledige besturingssysteem vervangen", legt operationeel directeur Daniel Delcourt uit. "Na de heropening van Big Thunder Mountain bleken de treinen een pak sneller te gaan dan voordien. Hierdoor moest het systeem opnieuw worden ingesteld".

Volgens Delcourt heeft het allemaal met tijd te maken. "We hebben maar twee minuten om een trein weg te sturen. Als het langer duurt, dan treden er problemen op.". Voor de problemen wordt momenteel oplossingen bedacht.

Bovendien is er een lek ontstaan in een gasleiding die ervoor zorgt dat er ontploffingen zijn en rook te zien is tijdens de explosieve finale van de attractie. Deze gasleiding loopt onder de Rivers of the Far West naar een hokje aan de overkant. "Als we het probleem niet krijgen opgelost, dan moeten we de Rivers of the Far West opnieuw droog leggen", aldus Delcourt.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.