Reclame

Les Mystères du Nautilus opent opnieuw na sluiting van twee jaar met nieuwe verhaallijn

Met enkele verrassende aanpassingen.
2 minuten om te lezen
Bezoekers van Disneyland Parijs kunnen opnieuw genieten van de betoverende walkthrough-attractie 'Les Mystères de Nautilus' in Discoveryland. Na een periode van twee jaar gesloten te zijn geweest voor onderhoud, is de attractie weer open. Tijdens het onderhoud is er een nieuwe verhaallijn geïntroduceerd.

De Nautilus, de onderzeeër van kapitein Nemo uit Jules Verne's sciencefictionroman "Twintigduizend Mijlen Onder Zee" (1870), is het centrale element van deze attractie. Hoewel veel verwijzingen naar de schrijver zijn verdwenen om plaats te maken voor een nieuw verhaal, blijft de mystieke sfeer behouden.

Tijdens het onderhoud is de attractie geüpgraded met nieuwe show controls, LED-verlichting, speciale effecten, nieuwe rekwisieten, een nieuwe soundtrack en nieuwe onderwaterscènes in het Grand Salon. Voorheen was het hoogtepunt van een bezoek aan dit salon een indrukwekkende animatronic van een inktvis. Deze inktvis heeft nu plaatsgemaakt voor een groot scherm waarop beelden van haaien, dolfijnen, schildpadden en walvissen te zien zijn. "We willen nu de pracht en diversiteit van het zeeleven in onze oceanen tonen", aldus showproducent Louise Doré.

Voor het scherm is een innovatieve techniek gebruikt die een 3D-effect creëert, geïnspireerd op de multiplane camera. Hierdoor ontstaat de illusie van een mysterieus en diep onderwaterlandschap.

De nieuwe verhaallijn is doordrenkt met realisme en heeft als doel de beleving relevanter te maken door te focussen op natuurbescherming. Disney vertelt: "We wilden een boodschap over natuurbehoud overbrengen." Het resultaat is het product van een samenwerking met onder andere dierenverzorgers uit het Amerikaanse Disney Park Epcot.

Les Mystères de Nautilus opende voor het eerst zijn deuren in 1994. Tijdens de Coronacrisis werd de locatie tijdelijk gebruikt voor meet-and-greets met verschillende Disney-figuren.

Foto's: DLPReport.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.