Reclame
terug

Live-action remake van 'De Kleine Zeemeermin' vanaf 2023 in de filmzalen

Dat is mijn wens, net als een mens... Bij hen te zijn.

1 minuut om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

  Disney heeft een eerste trailer online gezet van de live-action remake van 'De Kleine Zeemeermin'. De film waarin de zeemeermin Ariël verliefd wordt een prins en er alles aan doet om een mens te worden.

  De animatiefilm, geproduceerd door Walt Disney Feature Animation, kwam in 1989 in de filmzalen in Amerika. Pas in 1990 vond het ook zijn weg naar Europa. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige sprookje uit 1836 van de Deense schrijver Hans Christian Andersen.

  De hoofdrol voor de film is weggelegd voor Halle Bailey, die Ariël speelt. Zij kreeg bij de aankondiging in 2019 heel wat kritiek vanwege haar huidskleur. Javier Bardem speelt koning Triton en Melissa McCarthy is de zeeheks Ursula. De film zou normaal in 2020 al verschenen zijn, maar werd door de Coronapandemie uitgesteld. Vanaf mei 2023 is de film in de filmzalen te zien. Bekijk hier de officiële trailer.

  De jonge zeemeermin Ariël is gefascineerd door alles wat met de mensen te maken heeft, Hiermee is haar vader, koning Triton het niet eens en hij laat zijn hofmuzikant Sebastiaan haar in de gaten houden. Op een avond redt ze Prins Erik, die van zijn schip was gevallen en brengt ze hem naar de oever waar ze voor hem zingt.

  De dagen erna probeert probeert Prins Erik haar te zoeken, zodat hij met haar kan trouwen. Ariël sluit een pakt met het zeeheks Ursula. In ruil voor haar stem, krijgt ze benen, maar ze moet de prins kussen binnen drie dagen, anders wordt ze voorgoed gevangen genomen.

  Misschien ook interessant?

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 25

  23 juni 2024 18:33

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

  16 juni 2024 21:52

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

  12 mei 2024 12:28
  Je verblijf in Disneyland Paris
  Zin in een trip naar de magie?

  Bekijk de aanbiedingen

  Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.