Reclame

Live-action remake van 'De Kleine Zeemeermin' vanaf 2023 in de filmzalen

Dat is mijn wens, net als een mens... Bij hen te zijn.
1 minuut om te lezen
Disney heeft een eerste trailer online gezet van de live-action remake van 'De Kleine Zeemeermin'. De film waarin de zeemeermin Ariël verliefd wordt een prins en er alles aan doet om een mens te worden.

De animatiefilm, geproduceerd door Walt Disney Feature Animation, kwam in 1989 in de filmzalen in Amerika. Pas in 1990 vond het ook zijn weg naar Europa. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige sprookje uit 1836 van de Deense schrijver Hans Christian Andersen.

De hoofdrol voor de film is weggelegd voor Halle Bailey, die Ariël speelt. Zij kreeg bij de aankondiging in 2019 heel wat kritiek vanwege haar huidskleur. Javier Bardem speelt koning Triton en Melissa McCarthy is de zeeheks Ursula. De film zou normaal in 2020 al verschenen zijn, maar werd door de Coronapandemie uitgesteld. Vanaf mei 2023 is de film in de filmzalen te zien. Bekijk hier de officiële trailer.

De jonge zeemeermin Ariël is gefascineerd door alles wat met de mensen te maken heeft, Hiermee is haar vader, koning Triton het niet eens en hij laat zijn hofmuzikant Sebastiaan haar in de gaten houden. Op een avond redt ze Prins Erik, die van zijn schip was gevallen en brengt ze hem naar de oever waar ze voor hem zingt.

De dagen erna probeert probeert Prins Erik haar te zoeken, zodat hij met haar kan trouwen. Ariël sluit een pakt met het zeeheks Ursula. In ruil voor haar stem, krijgt ze benen, maar ze moet de prins kussen binnen drie dagen, anders wordt ze voorgoed gevangen genomen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.