Reclame

Meer attracties voor het Disneyland Park

Legendarische Disney-ontwerpen Tony Baxter doet zijn verhaal
1 minuut om te lezen
Als het van Tony Baxter, één van de legendarische ontwerpers van Disneyland Parijs, afhing, zouden er veel meer attracties staan in Disneyland Parijs. Dit maakte hij zelf bekend in een aflevering van The Season Pass Podcast.

"Het Disneyland Park staat al te lang stil", vertelt Tony in de podcast, "sinds de opening van Space Mountain 20 jaar geleden is er geen enkele nieuwe attractie bijgekomen.". Tijdens de opening van het Disneyland Park in 1992 speelde Tony Baxter een grote rol. Hij ontwierp iconische attracties zoals Big Thunder Mountain en Star Tours.

Ruimte voor nieuwe attracties is er volgens Tony genoeg. Tijdens de bouw van het park werd er al rekening gehouden met de mogelijkheden voor uitbreiding. In elk themaland is er extra ruimte voorzien voor nieuwe attracties. "Zo wilden we in Fantasyland eigenlijk de achtbaan Matterhorn Bobsleds bouwen.". Er waren ook plannen voor een darkride Indiana Jones Adventure in Adventureland en waterbaan Splash Mountain in Frontierland. Deze attracties kan je wel vinden in de Amerikaanse parken.

Tony uitte ook zijn kritiek op Disney Village, het uitgaans- en winkelgedeelte naast de Disney-parken. Het gebied kan we een herstructurering en een thema gebruiken, vindt Tony. Bovendien zit het huidige entreegebied, van de parkeerplaats tot de Disney-hotels, verkeerd in elkaar.

Nu Disneyland Parijs opnieuw in handen is van het Amerikaanse The Walt Disney Company hoopt Tony dat het tij zal keren.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.