Reclame

Menukaart Royal Pub in Disney Village geüpdatet na kritiek op het niet-Brits eten

Het beste 'pub' eten.
1 minuut om te lezen
The Royal Pub, het vernieuwde restaurant in Disney Village, heeft enkele wijzigingen aangebracht in het getoonde menu na reclame voor het beste "Brits" eten, maar op de menukaart stonden veel niet-Britse gerechten.

The Royal Pub, een recent geopend restaurant in Disney Village, heeft de plek ingenomen van King Ludwig's Castle en wordt gepresenteerd als een authentieke "Britse" pub. Bij het bekijken van het menu dat buiten het restaurant werd tentoongesteld, viel direct op dat het werd aangeprezen als "The best of British food". Echter, tot verbazing van velen, prijkten er meerdere Ierse gerechten op de lijst. Hoewel Noord-Ierland deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk, behoort het niet tot Groot-Brittannië. Technisch gezien omvat Groot-Brittannië alleen het eiland bestaande uit Engeland, Schotland en Wales.

Enkele van de Ierse lekkernijen die op het menu stonden, waren onder andere de Bushmills Irish Tiramisu en het Guinness-Braised Beef, waarbij de laatstgenoemde zelfs werd gecategoriseerd als een 'Traditioneel Brits recept'. Hoewel er ook andere gerechten op het menu te vinden waren die niet per se Brits waren, trokken met name de Ierse gerechten de meeste aandacht vanwege de complexe geschiedenis tussen Ierland en Groot-Brittannië.

Disneyland Paris heeft nu deze misser rechtgezet door de vermelding 'The best of British food' te vervangen door 'The Finest Pub food'. Deze verandering in benaming zorgt voor een meer accurate weergave van de diversiteit aan smaken en keukens die gasten in de Royal Pub kunnen verwachten.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.