Reclame

Met kinderen naar Disneyland Paris? Check deze 11 tips!

Een magische reis.
5 minuten om te lezen
Disneyland Paris is een magische plek voor kinderen (en volwassenen!). Het is een plek waar fantasie tot leven komt en waar herinneringen worden gemaakt die een leven lang meegaan. Hier zijn negen tips om je bezoek aan Disneyland Paris met kinderen onvergetelijk te maken.

1. Plan je bezoek

Een bezoek aan Disneyland Paris kan overweldigend zijn, vooral als je met kinderen reist. Om het meeste uit je tijd te halen, is het belangrijk om vooraf te plannen. Bekijk de plattegrond en plan welke attracties je wilt bezoeken. Maak ook een schema voor maaltijden en shows, en houd rekening met de rusttijden van je kinderen.

Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan Fantasyland in het Disneyland Park. Hier gaan jonge kinderen zich het meeste thuis voelen. Het gebied bevat veel attracties uit de klassieke Disney-films, waaronder Pinocchio, Sneeuwwitje, Peter Pan, een doolhof uit Alice in Wonderland en Dumbo the Flying Elephant, maar ook 'it's a small world' en Mad Hatter's Tea Cups.

2. Boek accommodatie dichtbij het park

Als je met kinderen reist, is het handig om accommodatie te boeken dicht bij het park. Op deze manier hoef je niet te ver te lopen, te reizen met het openbaar vervoer of te lopen vanaf de parkeerplaats, wat vermoeiend kan zijn voor kinderen.

In een Disney Hotel heb je ook veel entertainment voor kinderen, zoals ontmoetingen met Disney Figuren en vaak een leuk zwembad om even uit te rusten.

3. Kom vroeg aan

Om de drukte te vermijden en de wachtrijen te minimaliseren, is het raadzaam om vroeg aan te komen. Je kunt dan ook gebruikmaken van de Extra Magic Time, waarbij je eerder het park in mag. Bij het binnenkomen staan tijdens de 30e verjaardag van Disneyland Paris ook verschillende Disney Figuren je op te wachten.

4. Maak gebruik van Baby Switch en Single Rider

Baby Switch en Single Rider zijn gratis diensten waarmee je de wachtrijen van populaire attracties voor een deel kunt overslaan. Het is een geweldige manier om tijd te besparen en je kinderen gelukkig te houden. Op deze manier kan je als ouder toch een attractie bezoeken die niet geschikt is voor kinderen.

Met Baby Switch ga ja als ouder aanschuiven bij de attractie. Je partner blijft buiten wachten, samen met je baby. Tijdens dat jij wacht, kunnen zij andere dingen gaan doen. Je vertelt aan een Cast Member dat je gebruik wilt maken van 'Baby Switch'. Je krijgt een papier waarmee je partner de wachtrij kan skippen.

Sommige attracties beschikken over een Single Rider wachtrij. Deze wachtrij is vaak korter dan de gewone wachtrij. Ze wordt gebruikt om lege plaatsen in een attractie op te vullen. Vaak passen er vier mensen in een wagentje. Als er een groep van drie instapt, dan wordt deze aangevuld met één persoon uit de Single Rider wachtrij.

5. Neem snacks en drankjes mee

In Disneyland Paris is er een groot aanbod eten en drinken doorheen de twee Disney Parken. De Disney Parken kunnen prijzig zijn als het gaat om eten en drinken. Neem daarom je eigen snacks en drankjes mee om de kosten te drukken. Zo ben je ook zeker dat je iets hebt wat je kind lekker vindt. Je kunt ook waterflesjes meenemen en deze bijvullen bij de watertappunten in het park.

Verder zijn er bijna bij elk restaurant hamburger en frietjes te krijgen, maar ook andere dingen zoals pasta's of een pizza in de vorm van een Mickey-hoofd.

6. Kleed je comfortabel

Een dag in Disneyland Paris kan lang en vermoeiend zijn. Zorg ervoor dat je en je kinderen comfortabele kleding dragen en comfortabele schoenen hebben. Dit maakt het lopen en het wachten in de rijen een stuk draaglijker.

7. Gebruik kinderwagens

Als je jonge kinderen hebt, is het aan te raden om een kinderwagen mee te nemen. Het park is groot en vermoeiend, vooral voor kleine voetjes. Een kinderwagen kan een goede oplossing zijn om vermoeidheid te voorkomen.

8. Laat je kinderen participeren

Disneyland Paris is niet alleen voor kinderen, het is ook van hen. Laat je kinderen participeren in de magie door hen bijvoorbeeld te laten kiezen welke attracties ze willen bezoeken en waar ze willen eten.

9. Ontmoet de Disney Figuren

Zowel in een Disney Hotel als op verschillend plaatsen in de Disney Parken kan je Disney Figuren ontmoeten zoals Mickey en Minnie Mouse, Pluto, Goofy, Knorretje, Marie en vele anderen. De timings kan je in de app van Disneyland Paris vinden.

10. Koop je outfits op voorhand

Wanneer je in Disneyland Paris rondloopt, dan gaat je zoon of dochter zich zeker willen verkleden als hun favoriete Disney-personage. Zeker als ze alle outfits in de verschillende winkels zien. Bespaar je geld en koop deze op voorhand online, want de outfits in Disneyland Paris kan behoorlijk prijzig zijn.

11. Maak herinneringen

Ten slotte, maak herinneringen. Disneyland Paris is een magische plek en het is belangrijk om deze herinneringen vast te leggen. Neem foto's, koop souvenirs en maak aantekeningen van de ervaringen. Dit zijn herinneringen die je kinderen voor altijd zullen koesteren.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.