Reclame
terug

Nederlandse Disney Imagineer vertelt over nieuw Frozen-themaland in Disneyland Paris

Hij werkte ook mee aan de andere Frozen-attracties in de hele wereld.

1 minuut om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

  De Nederlander Michel den Dulk mocht op de koffie komen bij de podcast D-Tales, een Nederlandstalige fanpodcast over alle Disney Parken ter wereld. Hij is momenteel creatief verantwoordelijke voor het toekomstige Frozen-themaland in het Walt Disney Studios Park.

  Michel den Dulk begon meer dan 10 jaar geleden voor The Walt Disney Company te werken. Hij werkte daarvoor ook voor pretparken zoals de Efteling en Europa-Park. Bij zijn nieuwe werkgever mocht hij in 2013 naar een ruwe versie gaan kijken van een nieuwe animatiefilm.. Frozen. Na het zien van de preview begon hij een eerste mockup te maken van hoe een Frozen-themaland er zou kunnen uitzien, inclusief het ijspaleis en attracties.

  Nadat Frozen een succes werd, werd Michel den Dulk verantwoordelijk voor het ontwikkelen van zijn idee. Hij werkte onder andere aan de Amerikaanse Frozen-attractie 'Frozen Ever After' in Epcot en aan het Frozen-themaland in Hong Kong Disneyland en Disneyland Paris, waar momenteel aan gewerkt wordt.

  Beluister de volledige aflevering:

  Misschien ook interessant?

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 25

  23 juni 2024 18:33

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

  16 juni 2024 21:52

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

  26 mei 2024 17:53
  Je verblijf in Disneyland Paris
  Zin in een trip naar de magie?

  Bekijk de aanbiedingen

  Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.