Reclame

Neem een kijkje achter de schermen van de controlekamer

Hier wordt de muziek gestart.
2 minuten om te lezen
De 'Park Central Control Room' (PCCR) is de centrale hub van het Disneyland Park waar de muziek van de parade en het park, de aankondigingen en een deel van de verlichting worden geregeld. De kamer bevindt zich boven de attractie "it's a small world" Het Walt Disney Studios Park heeft eenzelfde kamer op de eerste verdieping van Studio 1.


Het team bestaat uit 10 operatoren, techniekers en programmeurs verspreid over de twee parken. Zij zorgen voor de dagelijks activiteiten worden aangekondigd en staan in voor de technische kant en de muziek van elke activiteit.


Start the day in music

Het team staat een uur voor de opening van het park al paraat om een volledige controle te doen van alle audio systemen en een test van de computerprogramma's. Zo worden onder meer de soundtracks van de verschillende themalanden, die automatisch afspelen, gecheckt en doen ze een test van de aankondigingen van het Disneyland Park.

Hun hoofdtaak is het aankondigen van de opening- en sluiting van het park en alle activiteiten zoals parades.

The shows punctuate the rest of the day

Tijdens seizoensgebonden shows en parades in het Disneyland Park, is het team verantwoordelijk voor het afspelen van het geluid en het regelen van de verlichting over de volledige parade-route (Fantasyland, Castle Stage, Central Plaza, Main Street U.S.A. en Town Square) en de audio aan boord van de praalwagens.

Dit doen ze ook dagelijks voor de 'Disney Stars on Parade' parade. Iedere praalwagen heeft zijn eigen audio en een GPS-systeem waarmee het team op elk moment de positie van de praalwagen weet. Hierdoor kunnen ze op elk moment de juiste muziek afspelen.

Wanneer een nieuwe seizoen voor de deur staat, zoals bijvoorbeeld het aankomende Halloween-seizoen, dan heeft het team twee weken nodig om het licht en geluid langs de parade-route aan te passen.

"Ladies and gentlemen, boys and girls..."

Wanneer het Disneyland Park sluit, is het tijd voor de avondshow "Disney Illuminations". Deze show wordt door een andere team op Central Plaza geregeld. Na de show, is het tijd om het park te verlaten. Het PCCR-team zorgt ervoor dat iedereen nog achtergrondmuziek te horen krijgt voor 90 minuten na het sluiten van het park. Hierna zit voor hun de dag er op en wordt de muziek uitgezet.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.