Reclame

Nieuwe animatiefilm: Raya and the Last Dragon

Walt Disney Animation Studios werkt aan een nieuwe film
1 minuut om te lezen
The Walt Disney Company heeft op zijn Disney-conventie D23 een nieuwe animatiefilm voorgesteld. Hun afdeling Walt Disney Animation Studios werkt aan het verhaal waarin krijger Raya op zoek gaat naar de laatste draak.

De nieuwe animatiefilm wordt al de 59e productie van de Walt Disney Animation Studios. "Raya wordt een episch fantasie-avontuur met Zuidoost-Aziatische thema's", vertelt  schrijfster Adele Lim. De film speelt zich af in een rijk dat Lumandra heet en wordt beschreven als 'een nieuwe aarde bewoond door een oude beschaving'. Vijf clans vormen het land van de draak en Raya is vastbesloten de laatste draak te vinden.

Cassie Steele speelt de hoofdrol als Raya en de rapper Awkwafina (Nora Lum) speelt de draak, genaamd Sisu. "Ze is niet zoals elke andere draak die je eerder hebt gezien; ze is een waterdraak", vertelt Awkwafina.

De nieuwe animatiefilm is al vanaf 2017 in de maak en staat gepland om in de filmzalen te verschijnen op 25 november 2020. Verder brengt de Walt Disney Animation Studios ook nog op 22 november 2019 het langverwachte vervolg op Frozen.

Misschien ook interessant?

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20

Disneyland Paris geeft een nieuwe blik op 'World of Frozen' en 'Adventure Bay', het grote meer

13 april 2024 19:20

Disneyland Paris onthult de openingsdatum van nieuwe Alice in Wonderland stuntshow

13 april 2024 19:10
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.