Reclame

Nieuwe attractie voor Disneyland Parijs in 2024

Nog eventjes wachten...
2 minuten om te lezen
The Walt Disney Company heeft een nieuwe grote attractie aangekondigd in haar press release van 30 maart. Voor welk park deze attractie bedoeld is, is niet bekend.

De kans is natuurlijk groot dat dit een Marvel-themed attractie zal worden in het Walt Disney Studios Park. In dezelfde press release maakte ze immers bekend dat er meer Marvel-themed attracties en entertainment zal komen in het park.

Recent heeft Disneyland Parijs nog een grote investering gedaan in het vernieuwen van iconische attracties zoals Big Thunder Mountain, Peter Pan's Flight, It's a Small World en Star Tours in het Experience Enhancement Program. Later dit jaar worden de werken aan Hyperspace Mountain en Pirates of the Caribbean ook nog afgerond.

Star Tours wordt aangekondigd als een nieuwe attractie met de naam Star Tours 2: The Adventure Continues, maar de laatste grote nieuwe attractie gebouwd in Parijs is Ratatouille in 2014. De kost voor deze 4D-darkride bedroeg toen 150 miljoen euro.

Het zou dus nog eens 7 jaar duren eer we een nieuwe attractie zien in één van de parken. Momenteel ligt de prioriteit op het bezoekersaantal terug omhoog krijgen naar de aantallen van voor de aanslagen. Een rendabel park is nodig om investeringen te kunnen doen.

Geruchten

Om te besparen op de ontwikkelingskosten, zien we dat er vergelijkingen zijn tussen attracties, shows en parades over de Disney-parken ter wereld. De vuurspuwende draak die je momenteel kan zien in de nieuwe Disney Stars on Parade, is overgenomen van de Disney's Festival of Fantasy Parade in Magic Kingdom (Walt Disney World).

In de wandelgangen en op fansites wordt dan ook gesproken over de mogelijkheid dat het huidige Backlot in het Walt Disney Studios Park wordt omgebouwd naar een scène uit het New York van de Marvel films met een Marvel meet 'n' greet op de plaats waar momenteel Armageddon staat, een Spider-Man achtbaan (huidige Rock 'n' Roller Coaster) en een Avengers attractie (huidige Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular). Hier zou dus op termijn nog een volledige nieuwe attractie bijkomen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.