Reclame

Nieuwe CEO voor Disneyland Parijs

None
2 minuten om te lezen
Geen grote festiviteiten op de 24e verjaardag van Disneyland Parijs, maar er werd aangekondigd dat de huidige CEO Tom Wolber wordt vervangen door Catherine Powell. Ze begint met haar taken vanaf juli.

Tom Wolber

Tom was CEO van Disneyland Parijs vanaf 2014. Een kort periode. In deze periode moet hij Disneyland Parijs meer rendable maken en zorgde hij ervoor dat momenteel veel attracties vernieuwd worden voor de 25e verjaardag van het park.

Wolber was in 1992 al betrokken bij de opening van Disneyland Parijs. In de jaren daarna maakte hij gestaag carrière. Zo was hij verantwoordelijk voor de MGM Studios in Walt Disney World, vervulde hij de rol van chief operating officer voor de Disney Cruise Line en was hij de laatste maanden nog verantwoordelijk voor de aansturing van de resorts bij Walt Disney World in Florida. 

Nu zet hij dus een stapje opzij voor Catharine Powell, maar hij blijft met zijn hart bij Disney. Hij gaat namelijk terug naar de Verenigde Staten als operationeel directeur bij de Disney Cruise Line waar hij de bouw van 2 nieuwe schepen in goede banen moet leiden.

Catherine Powell

Tot juli werken Tom en Catherine samen om de kennisoverdracht te doen en de lopende zaken door te geven. Maar wie is Catharine? Ze is momenteel Managing Director bij The Walt Disney Company in Australië en Nieuw-Zeeland. Ervoor werkte ze 7 jaar bij BBC Worldwide.

In haar huidige job organiseert ze de verschillende divisies van Disney en de francises. Ze heeft weinig tot geen ervaring in het leiden van een resort dus haar nieuwe job zal zeker een uitdaging worden!

We wensen haar alvast veel succes!

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.