Reclame

Nieuwe details bekend over uitbreiding Walt Disney Studios Park

Het park wordt uitgebreid met 3 nieuwe themalanden
2 minuten om te lezen
Disneyland Parijs heeft nieuwe informatie naar buiten gebracht over de grote uitbreidingen van het Walt Disney Studios Park de komende jaren. In een interview met het Franse dagblad 'Le Parisien' ligt David Wilson, vice-president van Walt Disney Imagineering een tipje van de sluier.

De plannen van het Marvel-themaland zijn het verst gevorderd. Er komen twee nieuwe attracties. Het Marvel gedeelte zal dienen als Europese uitvalbasis voor de Avengers. “We gaan een 3D wereld in de realiteit creëren, een plaats waar de personages leven en werken. Ze gaan nieuwe superhelden rekruteren en trainen tussen de bezoekers…”, vertelt Wilson.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Rock 'n' Roller Coaster wordt omgebouwd tot een attractie gebaseerd op Iron Man. Bezoekers strijden samen met de superheld tegen het kwade. Over de tweede Marvel-attractie is nog niet bekend.

In het midden van het Walt Disney Studios Park zal er een groot meer komen. "Deze zal gebruikt worden voor shows overdag en 's avonds". Het Frozen-themaland zal een replica worden van het dorpje Arendelle uit de film met meerdere attracties.

Over het Star Wars-themaland kan Wilson nog niets kwijt. "We zitten nog maar in de ontwerpfase en weten dus nog niets over thematisering of het aantal attracties.".

Het is niet de bedoeling om de films na te maken, maar om de bezoekers een nieuwe ervaring te geven in een wereld of universum dat ze kennen. In elke themaland zullen er gethematiseerde restaurants zijn. "Zo kun je in het Marvel-gedeelte eten wat superhelden eten."

De komende jaren wordt er 2 miljard euro geïnvesteerd in het Walt Disney Studios Park. De eerste fase begint in 2019 en in 2025 moet de laatste fase afgerond zijn.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.