Reclame

Nieuwe maaltijd plannen en verbeterd ontbijt

Disney's Hotel Sequoia Lodge krijgt warm ontbijt
4 minuten om te lezen
Als je in België je verblijf in Disneyland Parijs boekt, kan je enkel het hotel in je pakket erbij boeken. In dit pakket zit standaard ontbijt inbegrepen. In de ons omringende landen heb je echter de mogelijkheid om ook maaltijdvouchers bij te kopen. Met deze voucher wordt je eten in de parken goedkoper. Disneyland Parijs zal dit systeem vanaf 29 maart 2017 volledig veranderen.

Ontbijt

Het ontbijt zal niet meer standaard in de prijs van je pakket inbegrepen zijn. Dit zal je apart per persoon, per nacht moeten bijbetalen. Of de prijzen van de kamers dan goedkoper worden, is momenteel niet geweten. Je verblijf in Disneyland Parijs kan dus ineens een paar honderden euro's duurder worden.. Je kan vanaf dan wel kiezen waar je wilt ontbijten.

Dit zijn de prijzen onder voorbehoud:

VolwassenenKinderen (3-11 jaar)
Disneyland Hotel€ 25€ 23
Disney's Hotel New York€ 21€ 20
Disney's Hotel Newport Bay Club€ 21€ 20
Disney's Hotel Sequoia Lodge€ 17€ 15
Disney's Hotel Cheyenne€ 13€ 12
Disney's Hotel Santa Fe€ 13€ 12
Disney's Davy Crockett Ranch€ 9€ 9

Als je denkt van 'goed, dan neem ik wel een partner hotel', dan ben je er ook aan voor de moeite. Niet alleen de Disney hotels passen deze nieuwe strategie voor ontbijt toe, maar een aantal (niet allemaal) partners hotels zoals Radisson Blu, Vienna House Dream Castle, Vienne House Magic Circus en l'Elysee Val d'Europe gaan hun prijzen ook aanpassen.

Een rekensom

Stel je verblijft met 2 volwassenen op 13 en 14 oktober 2016 in Disney's Hotel Sequoia Lodge voor 3 dagen. Dit kost je € 736.50. Als de prijzen van de kamers niet veranderen, dan moet je met de nieuwe prijzen voor ontbijt nog eens 34 euro per nacht erbij tellen. Voor het hele plaatje zou je ineens 804.50 moeten betalen.

Disneyland Parijs moet ergens geld ophalen om alle renovaties te betalen, maar de vrees bestaat dat ze hierdoor meer mensen 'dwingen' om alternatieve hotels in de buurt te bekijken..

Indien de prijzen van de kamers wel zakt, kan je overwegen om je ontbijt te nemen in een van de parken of Disney Village in plaats van je hotel. Niet dat dit goedkoper zou zijn, maar wel leuker. Of de openingstijden van de restaurants en bars in Disney Village hierdoor geïmpacteerd worden, is ook niet bekend.

Warm ontbijt in Disney's Hotel Sequoia Lodge

Vanaf 29 maart 2017 zal je in het 3-sterren hotel Disney's Hotel Sequoia Lodge warm ontbijt kunnen nemen. De 4 andere sterren hotels deden dit al. Momenteel kan je enkel broodjes, croissants, cornflakes, yoghurt en beleg krijgen. Dit wordt dus uitgebreid met spek, eieren, worstjes enzovoorts.

Nieuwe maaltijd plannen

Onder voorbehoud zijn dit de nieuwe maaltijd plannen van Disneyland Parijs. Deze komen van Dedicated to DLP die het rechtstreeks van Disneyland Parijs is te weten gekomen als nieuws en niet als een gerucht.

 • Ontbijt optie
  Ontbijt in je hotel.
 • Half pension
  Ontbijt in je hotel + 1 maaltijd ('s middags of 's avonds).
 • Vol pension
  Ontbijt in je hotel + 2 maaltijden ('s middags en 's avonds).

Omdat het ontbijt niet meer inbegrepen zit in de prijs, krijg je als gast nog 4 extra mogelijkheden:

 • Hotel
  Buffet in het hotel waar je verblijft. Softdrinks en water voor kinderen inbegrepen.
 • Standaard
  Keuze uit 7 buffetrestaurants in alle Disney Hotels, Disney Village en de Disney Parken. Niet-alcoholische dranken inbegrepen voor iedereen.
 • Plus
  Keuze uit 18 buffetrestaurants en restaurants met tafelbediening in alle Disney Hotels, Disney Village en de Disney Parken. Niet-alcoholische dranken inbegrepen voor iedereen.
 • Premium
  Keuzen uit 21 buffetrestaurants en restaurants met tafelbediening in alle Disney Hotels, Disney Village en de Disney Parken, inclusief eten met de Disney figuren in Plaza Gardens (ontbijt), Auberge de Cendrillon, Inventions en Buffalo Bills Wild West Show (categorie 2). Bij de meeste restaurants is dessert a la carte inbegrepen.

Het boeken van deze plannen op voorhand (tot 1 week) is sterk aangeraden aangezien je dan een korting zal krijgen. Boek je bijvoorbeeld je ontbijt pas binnen de week voor je aankomst of bij aankomst, dan betaal je meer.

Je krijgt veel meer vrijheid als het op ontbijt en eten in het algemeen aankomt. Persoonlijk zou ik liever in Disney Village of de parken ontbijten omdat je dan onmiddellijk in de magie zit en je erna rechtstreeks naar een attractie kan gaan. Zeker tijdens de extra Magische uren. Het lunchen en dineren verschuiven van de hotels naar de parken is ook een goede zet, aangezien veel mensen een volledige dag in de parken verblijven en niet eerst willen terug wandelen naar hun hotel om daar te eten. Het eten in de parken is al duur genoeg en het op voorhand kopen van een maaltijd plan, kan dit dus goedkoper maken.


Bekijk ook onze pagina over de maaltijdopties voor alle up-to-date informatie.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.