Reclame

Nieuwe manier voor blinden en slechtzienden om de magie te ontdekken

Dankzij een nieuwe app.
1 minuut om te lezen
Disneyland Paris introduceert een nieuwe app waarmee ze de ervaring voor gasten die blind of slechtziend zijn, willen verbeteren. Via de app AudioSpot is het voortaan mogelijk om de omschrijving van bepaalde attracties, of het menu van een restaurant te laten voorlezen.

"Bij Disneyland Parijs zetten we ons in om iedereen een magische ervaring te bieden", laat Disney weten in een persbericht. "Onze benadering van toegankelijkheid is bedoeld om mensen met een handicap en speciale behoeften meer mogelijkheden te bieden om van de magie te genieten".

Veel locaties in het resort zijn nu uitgerust met audiodescriptie, waaronder attracties, restaurants, hotels en meer. Gasten met een visuele beperking kunnen de app downloaden en dankzij speciaal geïnstalleerd technologie in de parken weet de app waar je bent. Hierdoor kan je makkelijk de omschrijving van een attractie horen, of zelfs de sfeer of het menu van een restaurant laten voorlezen.

De audio in de app is beschikbaar in het Engels en het Frans, maar kan automatisch vertaald worden naar 11 andere talen: Spaans, Italiaans, Duits, Chinees, Japans, Nederlands, Portugees, Russisch, Catalaans, Arabisch en Deens. Daarbij kiest de app automatisch de standaardtaal van je smartphone.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.