Reclame

Nieuwe toegangspoortjes gebruiken gezichtsherkenning als beveiliging

The future is here!
1 minuut om te lezen
Disneyland Parijs heeft een aantal nieuwe toegangspoortjes geïnstalleerd aan de ingang van het Walt Disney Studios Park. De poortjes zijn uitgerust met gezichtsherkenning die gekoppeld wordt aan je toegangsticket. Hierdoor wordt het onmogelijk om tickets door te verkopen.

Disneyland Parijs kampt al jaren met het probleem dat er toegangstickets worden doorverkocht net buiten de poorten van Disney Village. Tussen het station en Disney Village lopen een aantal personen die je toegangstickets willen overkopen tegen een lage prijs als je naar huis gaat en deze dan op hun beurt terug doorverkopen tegen een hogere prijs aan nietsvermoedende gasten. De prijs is natuurlijk goedkoper dan de prijs aan de kassa.

Dit is nu verleden tijd met de nieuwe toegangspoortjes. Bij het scannen van je ticket wordt er een foto genomen die 24 uur wordt bijgehouden. Deze foto wordt dan gekoppeld aan je toegangsticket. Als je opnieuw toegang wilt tot het park, wordt door middel van gezichtsherkenning gekeken of jij de eigenaar bent van het toegangsticket.

Momenteel wordt het systeem nog getest. Wanneer beide parken volledig uitgerust worden met de nieuwe toegangspoortjes, is nog niet bekend.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 6

11 februari 2024 16:21

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 52

31 december 2023 17:42

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 51

24 december 2023 20:00
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.