Reclame

Nieuwe zonnepanelen met lichtgevende Mickey in Disneyland Paris

Ook de parkeerplaats wordt overdekt
1 minuut om te lezen
De grootste parking van Disneyland Paris wordt de komende jaren overdekt met zonnepanelen. Buiten het feit dat auto's nu beschermd worden tegen regen en zon, wilt Disneyland Paris op deze manier haar steentje bijdragen aan de duurzaamheid van het resort.

"Milieu-innovatie is een traditie dat begon bij Walt Disney zelf, en dit ambitieuze zonne-energieproject is een nieuw stap voorwaarts in onze inzet voor het milieu in Disneyland Paris", laat Natascha Rafalski, CEO van Disneyland Paris weten in een verklaring. "Het is onze verantwoordelijkheid als toonaangevende toeristische bestemming om bij te dragen aan de duurzaamheid op lange termijn."

In totaal zullen 67.500 zonnepanelen geplaatst worden. Goed voor een oppervlakte van maar liefst 17 hectare. Dit zijn 24 voetbalvelden. Het project zal starten in het voorjaar van 2021 en in fases worden opgeleverd. Tegen 2023 moet het voltooid zijn. De CO2 uitstoot van de regio Val D'Europe zal dan met 750 ton per jaar verminderen en de zonnepanelen zullen 31 gigawatt-uur per jaar aan energie leveren. Hiermee zal 17% van Disney's energiebehoefte geleverd worden door hernieuwbare energie.

Een leuk detail aan het project: tijdens de nacht zal een gedeelte van de panelen oplichten waardoor je van bovenaf het hoofd van Mickey zal zien.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.