Reclame
terug

Opnieuw tegenvallende jaarcijfers Disneyland Parijs

1 minuut om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

  De nieuwe kwartaalcijfers van Disneyland Parijs werden bekend gemaakt. Hierin is te zien dat in 2016 de inkomsten daalde tot 1.3 miljard euro. Dit is 100 miljoen minder dan in 2015.

  Ook het aantal bezoekers daalde met 1.4 miljoen gasten naar een totaal van 13.4 miljoen, de bezetting van de hotels daalde naar 77%, maar het gemiddelde bedrag dat een gast uitgaf bleef gelijk op 54 EUR. De daling van het aantal bezoekers kan verklaart worden door de terroristische aanslagen in Frankrijk.

  De kosten stegen aanzienlijk, van 126 naar 848 miljoen euro. Grootste reden hiervoor is zijn de vernieuwingen die gebeuren tijdens het Experience Enhancement Program. De meest iconische attracties worden opgeknapt voor de 25e verjaardag. Recent werden Big Thunder Mountain, Buzz Lightyear Laser Blast en Blanche-Neige et les Sept Nains opgeknapt. Star Tours, Space Mountain en Pirates of the Caribbean worden momenteel onder handen genomen en het Disneyland Hotel en Disneys Hotel New York staan nog op het programma.

  Het Amerikaanse bedrijf The Walt Disney Company heeft recent een bod gedaan op de aandelen van het bedrijf EuroDisney om zo het volledige park onder Amerikaanse beheer te krijgen. Als dit werkelijkheid wordt, gaan ze nog een extra kapitaalinjectie doen van 1.5 miljard euro. Een groot voordeel van de overname zou zijn dat er enkel een handtekening gezet moet worden van de huidige CEO Bob Iger om veranderingen aan de parken door te voeren zonder hierbij rekening te moeten houden met de Franse banken.

  De toekomst kan er dus wel rooskleurig uitzien.

  2016 reference documentDoc-de-ref-UK.pdf

  Misschien ook interessant?

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 25

  23 juni 2024 18:33

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

  9 juni 2024 21:44

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

  26 mei 2024 17:53
  Je verblijf in Disneyland Paris
  Zin in een trip naar de magie?

  Bekijk de aanbiedingen

  Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.