Reclame

Over de toekomst van Disneyland Parijs

7 minuten om te lezen
Op 29 september vond er opnieuw een aandeelhoudersvergadering plaats in Hotel New York. Daniel Delcourt, COO van Disneyland Parijs, deed er een presentatie over het renovatieprogramma (EEP - Experience Enhancement Programme) en de toekomst voor de parken en hotels.

Er zijn geen grote veranderingen aangekondigt. Het was meer een overzicht van de status van de verbouwingen met een kleine blik naar naar de toekomst.

Het is al langer geweten dat de parken van Disneyland Parijs een beetje van hun magie verloren waren met attracties die vaak gesloten of defect waren, delen van het park die leeg stonden, medewerkers die ontevreden en het slechte eten waar Gordon Ramsey furieus zou van worden.

Maar na een jaar intensief werken, beginnen de parken weer te stralen als bij hun opening. Alle werken zorgden ook voor frustraties bij de gasten, maar uiteindelijk zal het de ervaring verbeteren.

Dus wat werd er nu gezegd?

Big Thunder Mountain

Er wordt een nieuw systeem geïnstalleerd dat automatisch een treintje kan takelen wanneer het defect is. Vroeger kon de wachttijd oplopen tot een uur omdat het treintje manueel getakeld moest worden. Door het automatische systeem wordt deze tijd gereduceerd tot 20 minuten.

Zoals al bekend was, krijgt de attractie een explosieve finale en de geysers op de oevers van The Far Wat zullen ook terug werken! Deze geysers hebben al 20 jaar niet meer gewerkt.

Star Tours - The adventure continues

De locatie waarin je terecht komt nadat je de attractie hebt bezocht, wordt de grootste Star Wars boetiek van heel Europa. De huidige Star Traders boetiek wordt omgevormd tot een meet 'n greet locatie.

Er wordt een nieuwe X-wing fighter geïnstalleerd op het dak van de Star Traders betoek. Deze moet de antenne vervangen die tijdens het 'Last Trip to Endor' event werd opgeblazen.

Pirates of the Caribbean

Deze attractie zal volledig vernieuwd worden met nieuwe effecten en bestaande effecten en decors zullen opgeknapt worden. Geruchten gaan dat Jack Sparrow zijn intrede zal doen.

Pirates of the Caribbean zal gesloten zijn van begin januari 2017 tot de zomer van 2017.

Phantom Manor

Na de viering van de 25e verjaardag is het ook aan het bekende spookhuis om een opknapbeurt te krijgen. Er worden nieuwe scenes toegevoegd, maar welke zijn nog niet bekend.

Dit zal de eerste grote opknapbeurt worden in 25 jaar. Phantom Manor zal 6 maanden gesloten zijn.

Space Mountain

Veel werd er niet over Space Mountain gezegd, enkel dat de binnenkant van de attractie volledig veranderd zal worden. Er gaan al geruchten dat Space Mountain hernoemd zal worden naar Hyperspace Mountain en een Star Wars jasje krijgt.

Studio Tram Tour

De renovatie van Studio Tram Tour: Behind the magic is voorlopig geschrapt van de lijst. Er wordt gekeken of het nog nodig is deze attractie op te knappen of te vervangen door iets anders.

Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular

In de zomer van 2017 komt Cars 3 uit. Auto's uit deze films zullen toegevoegd worden aan de show.

Restaurants

  • Disneyland Parijs gaat werken aan de kwaliteit van het eten en de diensten in de restaurants. Alle hamburgers zullen vanaf nu voorzien zijn van hoge kwaliteits Angus rundsvlees.
  • Het pizza restaurant Buzz Lightyear's Pizza Planet in Discoveryland zal gesloten blijven. Wanneer het opnieuw zal openen is niet bekend. Het thema moet eerst veranderd worden.
  • In Casey's Corner kunnen vanaf nu hot-dogs besteld worden met runds- of varkensvlees. Er komt ook een hot-dog van de maand. De vegetariërs onder ons zullen nog even op hun honger blijven zitten..
  • De restaurants in de verschillende delen zullen meer 'gethematiseerd' eten aanbieden. Zo zal je bijvoorbeeld niet meer in elk restaurant dezelfde hamburger of desserts krijgen, maar als je naar een restaurant in Frontierland gaat, zal je een meer western sausje krijgen of iets meer spicy eten. Op deze manier is er meer diversiteit in de keuze van je maaltijd.

Entertainment en shows

  • De mogelijkheid bestaat dat er terug een dagelijkse parade komt in het Walt Disney Studios Park.
  • Er zullen meer meet 'n greet locaties komen in de parken zodat meer gasten hun favoriete Disney figuren kunnen ontmoeten. Een Marvel meet 'n greet in het Walt Disney Studio's Park is niet uitgesloten.
  • Plannen voor nieuwe attracties zijn er niet.
  • De Royal Castle Stage in Disneyland Park zal permanenter gebruikt worden doorheen het jaar. Nu wordt deze enkel gebruikt tijdens Halloween en Kerstmis. Er komen dus extra shows.

WiFi

In alle hotelkamers van de Disney hotels is er gratis WiFi ter beschikking. Momenteel wordt dit ook geïnstalleerd in de nieuwe Texas kamers in Disney's hotel Cheyenne.

In beide parken wordt er momenteel WiFi geïnstalleerd. Deze zal voorlopig nog niet gratis zijn. Vanaf 2017 zal je in het Walt Disney Studio's Park kunnen gebruik maken van WiFi. Het Disneyland Park volgt later.

Hotels

De renovatie van Disney's Newport Bay Club zorgden voor veel klachten van de gasten. De gasten klaagden vooral over de geluids- en geurhinder. Het volgende hotel dat gerenoveerd wordt is Disney's hotel New York. Door de klachten zal het hotel 18 maanden volledig gesloten zijn voor de werken. Niet veel later volgt het Disneyland Hotel.

Rokers

Het rokersprobleem zal strenger worden aangepakt met nieuwe stickers op vuilbakken, beter aangegeven rokersplaatsen en nieuwe signalisatie.

Toiletten

De netheid van de toiletten wordt systematisch aangepakt. Er zullen systemen geplaatst worden aan de toiletten waar de gasten na hun bezoek een oordeel kunnen geven over de netheid en properheid van de toiletten. Deze feedback wordt onmiddellijk naar de Park Operations die, indien nodig, een schoonmaakploeg kunnen sturen.

Magic Cards

De nieuwe RFID Magic Cards zullen binnenkort volledig geïntegreerd zijn in de parken. De kaart zal je kunnen gebruiken als toegangsticket, PhotoPass, eetbonnen en kamersleutel. Je zal er ook contactloos FASTPASS tickets mee kunnen nemen aan de machines in de parken en ermee betalen in de winkels, cafés en restaurants.

RFID maakt het mogelijk om contactloos een actie te doen. Vroeger moest je altijd je kaart in een machine steken zodat een barcode kon afgelezen worden. Met RFID is het voldoende dat je je kaart kort bij een ontvanger houdt en wordt er draadloos gecommuniceerd.

Cast members

Zesduizend cast members hebben al deelgenomen aan een grootscheeps intern opleidingsprogramma "Join the Disney attitude trainingsprogram". Ze leren zo nog klantvriendelijker te zijn, hoe ze met moeilijke gasten moeten omgaan en hoe ze kunnen optreden tegen gasten die bijvoorbeeld het rookverbod negeren.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 13

1 april 2024 12:15

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 12

24 maart 2024 17:02

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 6

11 februari 2024 16:21
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.