Reclame

Prijsstijging van 79% voor vernieuwde jaarpaspoorten

Disneyland Parijs herziet al zijn jaarpaspoorten en brengt een 4e op de markt
5 minuten om te lezen
Disneyland Parijs heeft zijn nieuwe jaarpaspoorten aangekondigt. De geruchten gingen al langer de ronden dat deze duurder zouden worden door een enquête die ze een aantal maanden geleden lieten rondgaan.

"To infinity and beyond", het lijkt wel rechtstreeks uit de film Buzz Lightyear te komen. De nieuwe prijzen nemen je mee tot over je budget met een prijsstijging van maar liefst 79%. Er zijn vier nieuwe abonnementen: Discovery (oude naam: Classic), Magic Flex (vroeger: Fantasy, Magic Plus (vroeger: Dream) en Inifinty is de nieuwe naam van het duurste jaarabonnement met speciale VIP voordelen.

Dit zijn de nieuwe prijzen:

JaarpaspoortAantal dagen toegangPrijs
DISCOVERY150 dagen€ 139
MAGIC FLEX300 dagen€ 189
MAGIC PLUS350 dagen€ 249
INFINITY365 dagen€ 399

Voordelen

Aan alle jaarpaspoorten worden ook extra voordelen toegevoegd:

 • Er zullen speciale toegangspoortjes voor jaarkaarthouders worden gereserveerd bij beide parken. Deze ingang is alleen beschikbaar voor Magic Plus en Infinity jaarkaarthouders voor snelle toegang tot de parken. Je hoeft dus niet langer in de wachtrij te staan.
 • Toegang tot special events (opening nieuwe attracties of laatste rit van een attractie, nieuwe show, ...) is gereserveerd voor Magic Plus en Infinity jaarkaarthouders, maar Infinity jaarkaarthouders krijgen 48 uur eerder toegang tot de registratie van een event.
 • Nieuw is dat het PhotoPass+ pakket waarmee je alle foto's die gemaakt worden in het park (inclusief de attracties) digitaal kan downloaden is nu inbegrepen in het Infinity jaarpaspoort. Bij het Magic Flex en Magic Plus jaarpaspoort kan je het erbij nemen voor respectievelijk €55 en €49. De optie is niet beschikbaar voor het Discovery jaarpaspoort. Houders van dit jaarpaspoort moeten het dus via de reguliere weg doen.
 • De 'Bring a Friend' tickets zijn het hele jaar door beschikbaar voor Magic Plus jaarkaarthouders (Max 5 per week en 10 per jaar, €39 per stuk) en Infinity jaarkaarthouders (Max 5 per week en 20 per jaar, €34 per stuk). 
 • Gratis parkeren voor Magic Flex, Magic Plus en Infinity jaarpaspoorten (alleen geldig voor auto's en motoren).

Voor het Infinity jaarpaspoort krijg je nog enkele speciale voordelen:

 • Parkeerplaatsen dichter bij de ingang van de bezoekersparking.
 • Toegestaan om te parkeren bij Disney's Hotel New York, Disney's Newport Bay Club en Disney's Sequoia Lodge.
 • Toegang tot de zwembaden van Disney's Sequoia Lodge, Disney's Newport Bay Club en Disney's Hotel New York voor de jaarkaarthouder zelf + 1 andere persoon (enkel op bepaalde dagen en tijden, reservering verplicht).
 • VIP gebieden waar je beter de Disney Stars on Parade en de nieuwe Disney's Illuminations show (opvolger Disney Dreams!) kan bekijken.
 • VIP bureau bij het Annual Pass Office
 • VIP helpdesk en conciërgedienst
 • 15% korting op het ontbijt met de Disney figuren bij Plaza Gardens Restaurant in het Disneyland Park voor maximaal 5 personen.

De familiekorting van 20% bij de aanschaf van 5 of meer dezelfde jaarkaarten voor leden van hetzelfde gezin, wonend op hetzelfde adres, blijft beschikbaar.

Tijdelijke acties

Voor de lancering van de nieuwe jaarpaspoorten, zijn er enkele acties en promoties:

 • Als je momenteel een jaarpaspoort hebt, dan blijft deze geldig met de voordelen die je nu hebt tot de vervaldatum. Wil je liever genieten van de nieuwe voordelen? Dat kan ook. Vanaf 29 maart kan je je huidige jaarpaspoort upgraden naar een nieuwe variant. Je betaalt dan het verschil in de prijs en krijgt hiervoor een cadeaubon van € 25. Een belangrijke opmerking is dat je vervaldatum niet veranderd. Dit is geldig van 29 maart tot en met 2 november 2017.
 • Heb je nog geen jaarpaspoort? Dan ontvang je 1 maand gratis bij de aanschaf van een Discovery, Magic Flex of Magic Plus jaarpaspoort en zelfs 2 maanden gratis bij een Infinity jaarpaspoort. Dit is geldig van 29 maart tot en met 29 juni 2017.
 • Wil je je jaarpaspoort verlengen? Dan krijg je 4 maanden gratis. Dit is geldig voor jaarpaspoorten die vervallen na 28 maart en voor alle nieuwe jaarpaspoorten. Als je jaarpaspoort vervalt voor 28 maart, dan krijg je bij verlenging die huidige 6 maanden gratis.
 • De Parrainage aanbieding (gratis verlenging bij het verzamelen van 3 stempels van nieuwe jaarkaarthouders) blijft beschikbaar. Met een vol Parrainage formulier vóór 29 maart 2017 krijgt de Classic jaarkaarthouder een Discovery, de Fantasy jaarkaarthouder een Magic Flex en de Dream jaarkaarthouder een Magic Plus.

Aankopen

Je kan nu al online je jaarpaspoort aankopen en nog genieten van de oude prijzen en voordelen. Je ontvangt dan een e-voucher die 6 maanden geldig is. Deze e-voucher geeft je eenmalig toegang tot enkel het Disneyland Park en dient onmiddellijk omgewisseld te worden bij het Bureau Passeport Annuel. De geldigheid van je definitieve jaarpaspoort gaat dan pas in.

Budget

Jammer genoeg zal je voor een trip naar Disneyland Parijs een pak meer budget moeten uittrekken. Vanaf 29 maart wordt het ontbijt niet meer inbegrepen in je arrangement en moet je hiervoor bijbetalen via de nieuwe maaltijdopties. Tel hierbij de nieuwe prijzen voor de jaarpaspoorten en je komt al vlug aan een paar honderden euro's extra. 

Ter referentie: Disneyland Parijs is nog altijd het goedkoopste Resort van alle Disney Resorts in de wereld. Voor een jaar toegang tot Walt Disney World in Florida (4 parken) betaal je 779 dollar, zo'n 735 euro. Disneyland in Californië spant de kroon met 1049 dollar voor twee parken, ongeveer 990 euro.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.