Reclame

Prinses Leia uit Star Wars overleden

1 minuut om te lezen
Carrie Fisher (60) is dinsdag in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. De Amerikaanse actrice is bekend van haar rol als Prinses Leia in Star Wars. Ze was vorige week nog in Brugge.

“Het is met diepe bedroefdheid dat haar dochter Billie Lourd heeft bevestigd dat haar geliefde moeder Carrie Fisher deze morgen om 08.55 uur (17.55 uur Belgische tijd) is overleden, verklaarde woordvoerder Simon Halls namens de familie aan People magazine en andere Hollywood-media.


De 60-jarige Fisher, die op 19-jarige leeftijd bekendraakte door haar rol van Prinses Leia in de ’Star Wars’-films, had vrijdagnacht tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles een kwartier voor de landing een zware hartaanval gekregen. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Zondag had Debbie Reynolds (84), de moeder van Carrie Fisher, nog meegedeeld dat haar dochter zich in stabiele toestand bevond.

Brugge

Vorige week vertoefde Fisher nog in Brugge, daar vroeg ze aan haar volgers op Twitter waar de dichtstbijzijnde bioscoop was om naar de nieuwste Star Wars-film, Rogue One, te gaan kijken.


Fisher speelde Prinses Leia naast Harrison Ford (Han Solo) en Mark Hamill (Luke Skywalker) in de originele ’Star Wars’-trilogie (1977-1983) en nam de rol opnieuw op in 2015 voor ’Star Wars: The Force Awakens’. Ze rondde onlangs de opnames af van ‘Star Wars: Episode VIII’. De dochter van Hollywoodactrice Debbie Reynolds (84) en zanger Eddie Fisher (1928-2010) speelde ook in films als ‘Blues Brothers’, ‘When Harry met Sally...’ en ‘Hook’. Dit jaar nog publiceerde ze haar memoires, getiteld ‘The Princess Diarist’, waarin ze haar affaire met acteur Harrison Ford onthulde, aldus NBC News.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.