Reclame

Ratatouille bestaat 2 jaar

2 minuten om te lezen
Op 10 juli 2014 ging Ratatouille open in het Walt Disney Studios park. De immens populaire attractie is een van de drukste attracties van het park.

Altijd lange wachtrijden bij de dark-ride Ratatouille. Trakteer je zintuigen op deze prachtige 4D ervaring. Krimp tot het formaat van Rémy en buk, duik, ontwijk en ren voor je leven in een duizelingwekkende achtervolging door de gigantische keuken van Chef Skinner. 

De attractie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007. Die draait rond de avonturen van de kleine rat ‘Remy’, in een restaurant in Parijs. Gasten die de nieuwe attractie bezoeken krijgen een 3D bril en nemen plaats in een rat-mobiel. Ze worden gedurende een vijftal minuten meegesleurd in de beproevingen van het beestje in de keuken en in het restaurant. Alle zintuigen komen aan bod: je maakt kennis met de koude van de frigo, maar ook met de warmte van de oven.

De rat-mobiel maakt gebruikt van GPS om zich voor te bewegen. Hierdoor is er geen track nodig zoals in de meeste andere attracties. De gast weet dan ook niet waar hij of zij naartoe zal gaan.

Voor wie de lange wachtrijen wilt vermijden is er ook een single riders rij voorzien en de mogelijkheid om een FASTPASS te nemen.

Place de Rémy

Er is 5 jaar gebouwd aan de attractie. Hiervoor moest de attractie 'Tram Tours - Behind the Magic' ook even toe. Een deel van de rit moest plaats maken voor de nieuwe attractie.

Als je langs 'Crush Coaster' wandelt, dan kom je ineens in een andere omgeving terecht. Voor de attractie is immer een typische straat van Parijs nagebouwd met de typische kaseitjes, bankjes, verlichting en zoveel meer. Naast de attractie, is er ook een bistro 'Chez Rémy' met een vooral Franse keuken, een souvernirshop, een plein en fontein bijgekomen.

Prijskaartje

Met een prijskaartje van 200 miljoen euro is Ratatouille de duurste attractie die in een Europees pretpark is gebouwd. Hij is bovendien uniek! In geen enkel ander Disney park is deze attractie te bewonderen!

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 7

19 februari 2024 21:58

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 5

4 februari 2024 13:01

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 52

31 december 2023 17:42
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.