Reclame

Rechtzaak tegen Disney over film 'Inside Out'

Is het idee van de film van iemand anders?
1 minuut om te lezen
Inside Out is één van de meest succesvolle films die Disney Pixar uitbracht. De film volgt de emoties Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet van Rilley die noodgedwongen moet verhuizen nadat haar vader een nieuwe baan heeft gevonden.

De film is geschreven en geregisseerd door Pete Docter en werd op 18 mei in 2015 uitgebracht tijdens het Filmfestival van Cannes. Hierna ging de film de wereld rond en werd zeer positief onthaald. Echter bij de Amerikaanse Denise Daniels, een kinderpsycholoog, zette het kwaad bloed en ze spande een rechtszaak aan tegen Disney wegens de film.

Daniels heeft in haar carrière meerdere kinderen begeleid naar rampen zoals 9/11 en orkaan Katrina. Hiervoor maakte ze gebruik van een methode met gekleurde werkboeken, die verschillende emoties bevatten. Rood voor boosheid, blauw voor verdriet en geel voor blijheid.

Dit idee werd meerdere keren aan Disney gepitcht tussen 2005 en 2009, maar het werd afgeslagen. Denise Daniels verfijnde zelf haar eigen methode en bracht zelf merchandising op de markt met de naam 'The Moodsters'.  Echter in 2015 kwam Disney met de film Inside Out op de markt waarin hetzelfde concept te zien is. Nu, 2 jaar later, klaagt Daniels Disney omdat ze geen vergoeding heeft gekregen voor haar idee.

Het is niet de eerste keer dat Disney wordt beschuldigd van het stelen van ideeën. In maart beweerde Gary Goldman, filmproducent en oud medewerker van Disney, dat hij het idee had achter de film Zootopia. Ook hij zou het idee gepitcht hebben aan Disney tussen 2000 en 2009, maar ook hij werd afgewezen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.