Reclame

Renault brengt Formule 1 V8 racewagen naar Disneyland Parijs

Fans van de racesport kunnen hun ogen uitkijken.
1 minuut om te lezen
Gasten van Disneyland Parijs zullen binnenkort raar opkijken, want op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 zal er een prestigieuze racewagen te zien zijn. Het Formule 1-team van Renault geeft er een demo met enkele wagens, maar je kan ook een ritje maken een simulator.

Disneyland Parijs is de eerste stop op een tocht van ruim vijftien verschillende steden waar het Formule 1-team enkele demo's zal geven. Ze doen dit ter promotie in aanloop naar de race op het circuit Paul Ricard in Le Castellet (nabij Marseille).

De E20 Formule 1 wagen uit 2012 zal te zien zijn, maar deze keer met een brullende V8 motor, maar ook de Renault Sport R.S. 01. De demo's zullen worden gereden door bekende coureurs zoals Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg en Sergey Sirotkin.

Naast de demo's worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zo zal je een ritje kunnen maken in een virtual reality (VR) simulator en worden er pitstop workshops, lezingen en meet 'n' greets georganiseerd.

In 1996 reed er al een Formule 1-wagen door Disneyland Parijs. De toenmalige Britse winnaar Damon Hill reed een overwinningsrondje door Main Street U.S.A. om zijn titel als wereldkampioen te vieren.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.