Reclame

Reorganisatie in Disneyland Parijs: personeelsdirecteur ontslagen

Onduidelijkheden over ontslag.
1 minuut om te lezen
Slechts enkele weken nadat Catherine Powell haar functie verdween binnen The Walt Disney Company, wordt nu ook de personeelsdirecteur van Disneyland Parijs aan de deur gezet. De exacte reden is echter niet bekend.

Daniel Dreux kent een lange geschiedenis binnen Disneyland Parijs. Hij begon in 1992 bij de opening van Disneyland Parijs bij het toenmalige 'Euro Disney'. De laatste twaalf jaar was hij als personeelsdirecteur verantwoordelijk voor 16.000 Cast Members.

Begin september kwam hij aan op kantoor, maar werd zijn toegang geweigerd. Aan de receptie stonden dozen met daarin zijn persoonlijke spullen. Hij moest ook zijn badge en sleutels van de bedrijfswagen overhandigen.

Een officiële reden voor zijn ontslag op staande voet is er niet. De verklaring spreekt over een 'afscheid door persoonlijke redenen'. Het ontslag van Daniel volgt snel na het ontslag van Catherine Powell, de voormalige CEO van Disneyland Parijs.

"Het moment van onze scheiding valt samen met de transformatie van het bedrijf", vertelde Daniel Dreux. "Ik zal er niet bij zijn om deze pagina in de geschiedenis van Disneyland Parijs te voltooien, maar ik heb alle vertrouwen in de toekomst van de parken."

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 14

8 april 2024 17:19

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 10

10 maart 2024 16:19

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 6

11 februari 2024 16:21
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.