Reclame

Robin Hood krijgt een live-action remake

De populaire dief krijgt een nieuwe film.
1 minuut om te lezen
Na The Lion King, Mulan, Aladdin en Beauty and the Beast, gaat Disney werken aan een nieuwe live-action remake. De klassieke animatiefilm Robin Hood uit 1973 staat als volgende op de planning. Één klein detail.. de film verschijnt rechtstreeks op Disney+ en niet in de filmzalen.

Net als The Lion King zal de nieuwe versie van Robin Hood een combinatie zijn van live-action en CGI, zodat de pratende dieren in de film levensecht lijken. In de originele animatiefilm wordt de nobele dief van Sherwood Forest gespeeld door een vos en zijn vrienden, de Vrolijke Volgelingen, als andere dieren waaronder een zwarte beer (Kleine Jan), een wolf (Sheriff van Nottingham) een das (Broeder Tuck) en een leeuw (Prins Jan). Tijdens de film kan je naar hartelust meezingen, want deze versie wordt een musical, zoals Beauty and the Beast.

De regie zal gedaan worden door Carlos López Estrada, bekend van de film Blindspotting (2018) en het scenario wordt geschreven door Kari Granlund, die dit ook deed voor Lady en de Vagebond.

robin-hood-disney-2.jpg

In 2018 verscheen al een moderne versie van het verhaal van Robin Hood in de filmzalen, echter niet geproduceerd door Disney. Acteurs zoals  Taron Egerton, Jamie Foxx en Ben Mendelsohn speelde hierin de hoofdrollen.

Het is momenteel nog onduidelijk wanneer Disney het project wil starten, want de productie over de hele wereld is stopgezet zodat de regels van 'social distancing' worden gerespecteerd.

De nieuwe film zal niet de filmzalen verschijnen, maar rechtstreeks op Disney+. De nieuwe streamingsdienst lanceerde in november 2019 en is jammer genoeg nog niet beschikbaar in België.

Misschien ook interessant?

Restaurant 'Silver Spur Steakhouse' opent opnieuw met nieuw menu

17 september 2023 17:38

Ahsoka Tano vervoegd Star Tours in Disneyland Paris

11 september 2023 10:21

Een blik in het vernieuwde Disneyland Hotel

10 september 2023 20:54
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.