Reclame

Space Mountain bestaat 21 jaar

2 minuten om te lezen
Op 1 juni 1995 opende Space Mountain: De la Terre à la Lune, 3 jaar na de opening van Disneyland Parijs, voor het eerste zijn deuren. Deze attractie was de eerste die ook een zicht naar buiten had (het canon), inversies en een gesynchroniseerd audio systeem.

Jules Verne

Space Moutain is gebaseerd op de klassieker 'From the Earth to the Moon'. Een boek geschreven door Jules Verne in 1865 waarin het hoofdpersonage het idee heeft om via een kanon, genaamd Columbiad, van de aarde naar de maan te reizen. Dit kanon is ook de start van de attractie.

Het verhaal speelt zich af na de Amerikaanse burgeroorlog. De Gun-club, gespecialiseerd in wapens (vooral kanonnen), wordt bij elkaar geroepen door hun voorzitter Impey Barbicane. Hij heeft het idee om een kanon te bouwen dat een projectiel van de aarde naar de maan kan schieten. Iedereen verklaart hem voor gek en natuurlijk speelt geld een grote rol.

(spoiler) Aan het einde van het boek wordt het projectiel met succes gelanceerd. Hoe het afloopt met Impey en zijn passagiers is niet geweten. Hiervoor was het wachten tot het vervolg op het verhaal. Dit schreef Jules Verne in zijn boek 'De reis rond de maan'.

Space Mountain: Mission 2

In januari 2005 sloot de attractie voor onderhoudswerken. Na 10 jaar vond Disneyland Parijs dat het thema nieuw leven moest ingeblazen worden. De achtbaan kreeg de naam Mission 2. Aan de track zelf werd niets aangepast. Het zou nog altijd gebaseerd blijven op de klassieker van Jules Verne, maar wel een nieuw avontuur. Het decor werd licht gewijzigd en er werd gekozen voor nieuwe audio tijdens de rit. De nieuwe achtbaan ging open op 9 april 2005.

Van januari tot juli 2015 werd het decor en de special effects nog verder aangepast. Hiervoor werd LED technologie gebruikt. Ook werd er een single riders wachtrij toegevoegd.

De meningen over de aanpassingen zijn verdeeld. De originele muziek mag voor vele terugkeren.

Bekijk hier welke attracties nog gesloten zijn voor renovaties.

Misschien ook interessant?

Nieuwe kortfilm 'Once Upon A Studio' binnenkort op Disney+

24 september 2023 17:35

Prijzen voor suites in Disneyland Hotel bekend

22 september 2023 17:44

Video: Disney Imagineers tonen kristallen kroonluchter in Disneyland Hotel

22 september 2023 17:30
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.