Reclame

Stakingen even 'on hold' door Make-A-Wish

De rust keert even terug.
1 minuut om te lezen
De rust keert even terug naar de magie van Disneyland Paris. De stakingen gaan voorlopig niet door. Eerder werd gezegd dat er op dagbasis werd gekeken om verder te staken, maar dit weekend wordt er een evenement georganiseerd door Make-A-Wish.

De Cast Members zijn vastbesloten om de magische dag van kinderen met levensbedreigende medische aandoeningen niet te verstoren. Deze kinderen worden dit weekend verwend met een trip naar Disneyland Paris. Daarom is besloten om tot en met maandag niet verder te staken en keert iedereen gewoon weer terug naar het werk. Of er vanaf dinsdag 13 juni opnieuw gestaakt zal worden, is nog niet bekend.

Met de stakingen willen de Cast Members het management bewust maken van de arbeidsvoorwaarden die naar hun mening niet in lijn zijn met de huidige inflatie. Ze eisen een verdubbeling van hun woon-werkvergoeding, een loonsverhoging van 200 euro en dubbel betaalt worden op zondagen. In de eerste dagen van de staking kon de Cast Members nog rekenen op begrip en respect van de gasten. Echter, na talloze geannuleerde shows en parades begonnen boze reacties en onbegrip de overhand te nemen.

Foto: ED92.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.