Reclame

Stan Lee, geestelijke vader van Spider-Man en de Hulk, overleden op 95-jarige leeftijd

Een schok voor de wereld van superhelden..
1 minuut om te lezen
De vader van onsterfelijke superhelden als Spider-Man, de Hulk en X-Men is op maandag 12 november 2018 overleden op 95-jarige leeftijd. De striptekenaar is nog per ziekenwagen van zijn huis naar het ziekenhuis zijn vervoerd, maar overleed daar. De afgelopen jaren sukkelde Lee al met zijn gezondheid.

Lee richtte begin jaren zestig samen met zijn zakelijke partner Jack Kirby de Marvel-reeks The Fantastic Four. Daarna volgden onder meer Spider-Man, The Incredible Hulk, X-Men, Iron Man en The Avengers. De strips van Marvel werden de afgelopen tien jaar vrijwel allemaal verfilmd. Deze reeks ontpopte zich tot een van de meest succesvolle filmreeksen in de geschiedenis van Hollywood.

Lee had tot nu toe in alle Marvel-films een cameo, een klein bijrolletje. De schrijver is ook te zien als animatie in de nieuwe film Ralph Wrecks the Internet, het vervolg op de hit Wreck it Ralph.

De door Lee bedachte karakters stonden vaak bekend om hun menselijke trekjes. “Ze hadden altijd een zekere mate van menselijkheid of een tekortkoming”, zegt Shirrel Rhoades, een voormalig onderdirecteur bij Marvel. “Iconisch als Superman mag zijn, hij staat bekend als een braverik. Hij heeft geen echte gebreken.”

Volgens Rhoades scoorden de karakters van Lee juist omdat ze die tekortkomingen wel hadden. “Kinderen identificeren zich met Spider-Man omdat hij problemen heeft zoals zij.”

Moederbedrijf Marvel Entertainment is in 2009 gekocht door Disney. Dat imperium bemachtigde daarmee de rechten over de superheldenstal. Het Walt Disney Studios Park wordt de komende jaren uitgebreid met een speciaal Marvel-themaland en in het voorjaar kan je de Marvel-helden zien tijdens het Marvel Season of Super Heroes.

Bron: DeMorgen

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.