Reclame
terug

Stan Lee, geestelijke vader van Spider-Man en de Hulk, overleden op 95-jarige leeftijd

Een schok voor de wereld van superhelden..

1 minuut om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

    De vader van onsterfelijke superhelden als Spider-Man, de Hulk en X-Men is op maandag 12 november 2018 overleden op 95-jarige leeftijd. De striptekenaar is nog per ziekenwagen van zijn huis naar het ziekenhuis zijn vervoerd, maar overleed daar. De afgelopen jaren sukkelde Lee al met zijn gezondheid.

    Lee richtte begin jaren zestig samen met zijn zakelijke partner Jack Kirby de Marvel-reeks The Fantastic Four. Daarna volgden onder meer Spider-Man, The Incredible Hulk, X-Men, Iron Man en The Avengers. De strips van Marvel werden de afgelopen tien jaar vrijwel allemaal verfilmd. Deze reeks ontpopte zich tot een van de meest succesvolle filmreeksen in de geschiedenis van Hollywood.

    Lee had tot nu toe in alle Marvel-films een cameo, een klein bijrolletje. De schrijver is ook te zien als animatie in de nieuwe film Ralph Wrecks the Internet, het vervolg op de hit Wreck it Ralph.

    De door Lee bedachte karakters stonden vaak bekend om hun menselijke trekjes. “Ze hadden altijd een zekere mate van menselijkheid of een tekortkoming”, zegt Shirrel Rhoades, een voormalig onderdirecteur bij Marvel. “Iconisch als Superman mag zijn, hij staat bekend als een braverik. Hij heeft geen echte gebreken.”

    Volgens Rhoades scoorden de karakters van Lee juist omdat ze die tekortkomingen wel hadden. “Kinderen identificeren zich met Spider-Man omdat hij problemen heeft zoals zij.”

    Moederbedrijf Marvel Entertainment is in 2009 gekocht door Disney. Dat imperium bemachtigde daarmee de rechten over de superheldenstal. Het Walt Disney Studios Park wordt de komende jaren uitgebreid met een speciaal Marvel-themaland en in het voorjaar kan je de Marvel-helden zien tijdens het Marvel Season of Super Heroes.

    Bron: DeMorgen

    Misschien ook interessant?

    Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

    16 juni 2024 21:52

    Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

    9 juni 2024 21:44

    Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

    26 mei 2024 17:53
    Je verblijf in Disneyland Paris
    Zin in een trip naar de magie?

    Bekijk de aanbiedingen

    Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.