Reclame

Stoelendans bij The Walt Disney Company, dit is de nieuwe top

Een volledig nieuw leadership team
3 minuten om te lezen
Bob Chapek, de nieuwe CEO van The Walt Disney Company heeft een nieuw leadership team samengesteld voor de Disney Parks, Experiences en Products. Het nieuwe team bestaat uit mensen die al jaren voor het bedrijf werken.

Disney Parks, Experiences en Products is het team dat verantwoordelijk is voor de Disney-parken wereldwijd, de streamingdiensten en de consumentenproducten. Tot voor kort stond Bob Chapek zelf aan het hoofd, maar hij werd in februari plots CEO van The Walt Disney Company.

"Ik ben ontzetten trots op dit nieuwe team", laat Bob Chapek weten, "zij hebben stuk voor stuk een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van dit bedrijf en met deze nieuwe verantwoordelijkheid zullen zij een enorm impact hebben op de toekomst van ons bedrijf."

Rebecca Campbell, een 23-jarige veteraan van het Disney-bedrijf, zal president worden van Disney's direct-to-consumer en internationale divisie overnemen. Het vorige hoofd van streaming van het bedrijf, Kevin Mayer, wordt nu de CEO van de populaire app TikTok. Campbell heeft leidinggevende functies bekleed in de media-, internationale en parken van Disney en was voorheen president van Disneyland Resort. Als president van direct-to-consumer zal ze toezicht houden op de wereldwijde streamingdiensten van het bedrijf, waaronder Disney +, ESPN +, Hulu en Hotstar.

Het bedrijf noemde ook verschillende andere veranderingen binnen de leiding van Disney's parken, waaronder:

  • Jeff Vahle is benoemd tot president van Walt Disney World Resort. Eerder was hij de president van Disney Signature Experiences.
  • Ken Potrock is nu de president van Disneyland Resort. Hij was eerder president van consumentenproducten geweest.
  • Kareem Daniel is benoemd tot president van consumentenproducten, gaming en publishing. Daniel was voorheen de president van Walt Disney Imagineering Operations, productcreatie, publicatie en games.
  • Thomas Mazloum is nu de president van Disney Signature Experiences. Hij was senior vice-president van Disney's resort- en transportactiviteiten in Walt Disney World Resort.

In zijn nieuwe rol zal D'Amaro toezicht houden op Disney's reis- en vrijetijdsactiviteiten, waaronder zes themaparken en een cruisemaatschappij, evenals Disney's wereldwijde activiteiten op het gebied van consumentenproducten, waaronder speelgoed, kleding, huishoudelijke artikelen en games, maar ook de Disney uitgeverij en zijn winkels en e-commercesites.

D'Amaro kwam in 1998 in dienst bij The Walt Disney Company in het Disneyland Resort en is ontslagen als senior vice-president van de commerciële strategie voor Walt Disney World Resort en leidde de resorts en transportactiviteiten. Hij bekleedde ook de functie van vice-president van Disney's Animal Kingdom, aangezien het de grootste uitbreiding in zijn geschiedenis onderging.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.