Reclame

Theathershow CinéMagique stopt er mee

Einde maart is de laatste voorstelling
2 minuten om te lezen
Disneyland Parijs heeft besloten om met de theatershow CinéMagique te stoppen. Deze show draait al sinds maart 2002 in Studio 2 van het Walt Disney Studios Park. 15 jaar later is het dus tijd voor iets nieuws.

In CinéMagique worden de Gasten van het park meegenomen in 100 jaar filmgeschiedenis met een combinatie van live optredens en filmfragmenten.

De voorstelling duurt ongeveer 25 minuten en laat zien hoe er vroeger films werden gemaakt. Plots zien we Georges, die op bezoek is in Disneyland Parijs, maar ondertussen zijn bagage is kwijtgeraakt. Hij krijgt telefoon en verstoort daardoor de show door een luidruchtige gesprek over zijn verloren koffers.

Ineens wordt hij opgezogen in de film en beleeft allerlei avonturen, waaronder het verliefd worden op een prinses. Samen herbeleven ze de bekendste scènes uit de grootste filmklassiekers waaronder Once Upon a Time in the West, Mary Poppins, Titanic, Star Wars, The Wizard of Oz en vele andere. Uiteindelijk zoals in de meeste sprookjes, heeft ook dit verhaal een happy end.

Een minder goed einde kent Studio 2. Toen CinéMagique in 2002 van start ging, waren de gebruikte films en de manier waarop films werden gemaakt, herkenbaar voor de Gasten. In het huidige digitale tijdperk waar iedereen een smartphone en tablet heeft, is dit eerder een verre geschiedenis geworden waardoor de attractie vaak door de bezoekers genegeerd werd.

Deze zaal, die plaats kan bieden voor 1100 Gasten zal vanaf einde maart leeg staan. Wat de plannen van Disneyland Parijs zijn, is nog niet bekend, maar er gaan nu al geruchten dat hier een show zou komen met bekende figuren uit de Marvel-reeks, waaronder Doctor Strange, Spider-man en Captain America. De renovatie zou ongeveer een jaar duren.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.