Reclame

Tip #1: Bespaar tijd, gebruik FASTPASS

3 minuten om te lezen
Soms kan het druk zijn in de parken moet je soms tot uren aanschuiven voor je favoriete attractie, zoals Big Thunder Mountain of Peter Pan. Hierdoor kan je misschien niet alle attracties beleven, maar bij veel attracties heb je de mogelijkheid om een FASTPASS te nemen.

Wat is FASTPASS?

FASTPASS is een systeem waarbij je met je toegangsticket van de parken een ticket voor een attractie kan nemen. Op dit ticket staat een uur waarop je kan terugkomen naar de attractie. Je kan tot dat uur andere attracties bezoeken, rondwandelen of iets eten en drinken.

Als je tussen de aangegeven uren terug naar de attractie gaat, dan mag je binnen via een speciale ingang. Hier zijn de wachttijden max een half uurtje.

Per toegangsticket kan je maximum één FASTPASS ticket nemen per keer. Je kan dus niet voor dezelfde of een andere attractie een FASTPASS ticket nemen tenzij anders vermeld staat op je ticket.

Speciale FASTPASS tickets

Naast de normale FASTPASS tickets, bestaan er ook nog 2 alternatieve FASTPASS tickets.

VIP FASTPASS

Deze FASTPASS geeft je ongelimiteerd en onmiddellijke toegang tot de attracties die zijn uitgerust met het FASTPASS systeem. Je kan enkel een VIP FASTPASS bekomen als je verblijft in de Castle Club in het Disneyland Hotel of de suites van Disney's Hotel New York, Disney's Newport Bay Club of Disney's Sequoia Lodge.

FASTPASS Disney Hotel

Als je verblijft in het Disneyland Hotel (Luxe en Classic kamer), Disney’s Hotel New York (kamers Empire State Club), Disney's Sequoia Lodge (Golden Forest Club kamers) en Disney‘s Newport Bay Club (Compass Club kamers) dan heb je automatisch een FASTPASS, maar deze is gelimiteerd tot één FASTPASS per dag, per persoon en niet geldig tussen 13.00u en 16.00u.

Super / Ultimate FASTPASS

Sinds 15 oktober is er ook de mogelijkheid om te betalen voor je FASTPASS. Zo kan je een FASTPASS nemen om één keer of ongelimiteerd in je favoriete attracties te gaan. Meer informatie op deze pagina.

Welke attracties beschikken over FASTPASS?

Niet alle attracties zijn uitgerust met het FASTPASS systeem. Een overzicht van welke dit systeem wel hebben:

Disneyland Park

 • Indiana Jones and the Temple of Peril, Adventureland
 • Space Mountain: Mission 2, Discoveryland 
 • Buzz Lightyear Laser Blast, Discoveryland 
 • Big Thunder Mountain, Frontierland
 • Peter Pan's Flight, Fantasyland
 • Phantom Manor, Frontierland (in 2019)
 • Star Tours, Discoveryland 

Walt Disney Studio's

 • Rock'n'Roller Coaster starring Aerosmith, Backlot 
 • The Twilight Zone Tower of Terror, Production Courtyard
 • Flying Carpets over Agrabah, Toon Studio
 • Ratatouille: The Adventure, Toon Studio

Enkele tips

Je kunt maar één FASTPASS ticket per keer per persoon halen. Een FASTPASS voor een andere attractie kan pas gehaald worden als de vorige FASTPASS gebruikt is, of twee uur na het halen van de vorige FASTPASS. Het FASTPASS ticket is alleen geldig in combinatie met je Disney Park-toegangskaart voor dezelfde dag. Het kan zijn dat de FASTPASS tickets op zijn, dan is de limiet voor de dag voor de attractie bereikt. Anders zouden er te lange wachtrijen ontstaan bij de FASTPASS ingang.

Nog niet digitaal

Disneyland Parijs heeft een app op je telefoon om de wachttijden te bekijken van alle attracties in beide parken, maar je kan er nog niet je FASTPASS tickets mee bestellen.

In Amerika gaat dit wel al omdat ze daar gebruik maken van de Disney MagicBands. Een digitaal armbandje verbonden met je telefoon waarom al je tickets staan, ook voor de toegang tot het park.

Disneyland Parijs zal de komende jaren ook deze MagicBands introduceren. Momenteel lopen er al enkele experimenten. Later meer.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 11

17 maart 2024 13:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 10

10 maart 2024 16:19

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 8

25 februari 2024 16:15
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.