Reclame

Tweede runDisney hardloop evenement in september 2017

Haal je loopschoenen maar boven!
4 minuten om te lezen
Na een succesvolle eerst editie van runDisney vorige jaar, keert het populaire hardloopevenement terug van 21 tot en met 24 september 2017. Over meerdere dagen kan je deelnemen aan verschillende loopwedstrijden, van een kidsrun, de 5km door de parken en de halve marathon. Een must do voor elke sportende Disney-fan!

Voor iedereen

Iedereen kan deelnemen, of je niet een echte loper bent of niet. Er zijn aangepaste runs te vinden voor elk type sporter. Langs het traject staan deelnemers en Cast Member je aan te moedigen en als loper is er de mogelijkheid om met Disney figuren op de foto te gaan die uitgedost zijn in hun loopoutfit.  Nieuw dit jaar: de 10km.

Op vrijdag 22 september start de 5km om 20u. Iedereen vanaf 5 jaar mag deelnemen. Een dag later (23/9) moet je al vroeg uit de veren als je wilt deelnemen aan de nieuwe 10km. Deze start al om 7u 's ochtends. De kidsrun start op dezelfde dag om 11u met de afstanden 100m, 200m en 1km. Dit voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar.

Als laatste en hoogtepunt, de halve marathon (vanaf 18 jaar) start op zondag 24 september om 7u 's ochtends.

Iedere km is magisch

Dit evenement is uniek voor elke hardlopende Disney-fan! Het is de tweede keer dat je al lopende door de Disney parken de magie kan ontdekken. Tenzij je natuurlijk altijd naar je favoriete attractie loopt ;).

De eindtijd is niet belangrijk. Het gaat om de ervaring van de magie. Je kan tijdens het lopen op de foto met verschillende Disney-figuren die langs het parcours staan om je aan te moedigen. Ook zijn er muzikale groepen die de nodige sfeer brengen. Disneyland Parijs doet er alles aan om elke kilometer die je loopt magisch te maken.

Parcours

In 2017 zal het parcours identiek zijn aan dat van de eerste runDisney en loopt door de parken, langs de Disney hotels, Disney Village en Val d'Europe. De kids run zal gelopen worden rondom Lake Disney met diverse afstanden (100m, 200m en 1km) voor de verschillende leefdtijdcategoriën.

De 5km wordt in het Walt Disney Studios Park gelopen, na de sluiting van het park (23 september om 20u). Alle anders runs starten naast de winkel World of Disney en eindigen bij het parkeerterrein dat tegenover het Disney hotel Disney's Newport Bay Club ligt.

Bij de halve marathon loopt je door het Walt Disney Studios Park, het Disneyland Park, Disney Village, rondom lake Disney en door Val d'Europe.

Voor de 10km is het parcours nog niet bekend. Wil je al eens oefen tijdens je verblijf? Volg dan het uitgestippelde joggingparcours.

Magische extra's

Net zoals vorige jaar, is er een special runDisney party in het Walt Disney Studios Park op vrijdag 22 september vanaf 21u voor de deelnemers met een all-you-can-eat buffet aangepast met gezond eten. Diverse attracties in het park zullen exclusief voor de deelnemers open zijn, met extra entertainment, muziek en ontmoetingen met Disney figuren. De wachtrijen zullen dan een stuk korter zijn.

Tickets voor deze party zijn wel apart aan te kopen voor € 49 per persoon. Er zijn ook twee verschillende PhotoPass pakketten beschikbaar voor een blijvende herinnering van je loopprestatie. Voor professionele foto's van iedere deelnemer tijdens de wedstrijd betaal je € 39 per pakket voor maximaal 3 deelnemers. Hetzelfde pakket + foto's in de parken bij Disney figuren en attracties met fotosysteem kost je € 69 per pakket voor maximaal 6 deelnemers. Best leg je dit al op voorhand vast.

Let wel op! Als je tickets hebt gekocht voor de loopwedstrijd, mag je lopen door beide parken, maar als je na de wedstrijd nog terug naar het Disneyland Park of Walt Disney Studios Park wilt gaan voor enkele attracties te doen, heb je geldige toegangstickets nodig! Deze zijn niet inbegrepen. Ook je verblijf is niet inbegrepen! Kijk op de aanbiedingen om nog een verblijf, inclusief toegangstickets, te boeken.

Health expo

Tijdens het all-you-can-eat buffer krijg je gezond eten, maar wil je nog meer tips over het lopen, gezond eten of al die calorieën? De runDisney Health & Wellness Expo is geheel gewijd aan sport en wellness en opent haar deuren in de Disney Events Arena in Disney Village van donderdag 21 september tot en met zondag 24 september.

Tickets

De prijzen voor de tickets zijn de volgende (exlusief verblijf en toegang tot de parken):

  • Halve marathon: €79 per persoon
  • 10km: €55 per persoon
  • 5km: €35 per persoon
  • Kids run: €12 per kind

Volledige arrangementen met een verblijf in één van de Disney hotels zijn beschikbaar via de Disney reserveringslijn, zonder aanbieding en met een minimum van 2 nachten / 3 dagen.

Meer informatie & tickets + verblijf boeken op http://run.disneylandparis.com/bookings/how-book-your-bib.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.