Reclame
terug

Vaccinatiepaspoort verplicht in Disneyland Paris: dit moet je weten

Ben jij volledig gevaccineerd?

3 minuten om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

  Vanaf 24 januari 2022 wordt het coronapaspoort in Frankrijk vervangen door het vaccinatiepaspoort voor iedereen vanaf 16 jaar. Hierdoor krijg je enkel toegang tot Disneyland Paris als je volledig gevaccineerd bent of hersteld van Corona.

  Frankrijk schakelt over naar een zogenaamd 2G-beleid in de strijd tegen het Coronavirus met de invoering van de 'Pass Vaccinal'. Voorheen was er de 'Pass Sanitaire' waarbij een negatieve test, een bewijs van vaccinatie of bewijs van hersteld voldoende was om toegang te krijgen tot de Disney Parken (3G-beleid).

  Dat is vanaf 24 januari 2022 gedaan. Vanaf dan moet je een bewijs van volledig vaccinatie kunnen voorleggen of een bewijs van herstel. Je QR-code is enkel geldig als...

  • ... je een bewijs hebt van volledige vaccinatie, inclusief booster.
  • ... je een bewijs van herstel hebt, of een bewijs van immuniteit met booster.
  • ... een certificaat hebt van contra-indicaties voor het vaccin (zoals een ernstige allergische reactie of een andere medische rechtvaardiging voor onvolledige vaccinatie)

  Er is een uitzondering voor kinderen:

  • Voor kinderen tussen 12 en 15 jaar blijft de 'Pass Sanitaire' verplicht. Zij mogen dus een een negatief test voorleggen als bewijs om toegang te krijgen tot de Disney Parken.
  • Kinderen van 11 of jonger hebben geen QR-code nodig.

  Voor Belgen is het voldoen om de QR-code te tonen die je kan vinden in de CovidSafe app. Kijk hieronder voor meer gedetailleerde regels of check de website van Disneyland Paris voor de laatste versie. Door de nieuw regels is het entertainmentaanbod aangepast en blijf de vuurwerkshow Disney Illuminiations nog tot 16 februari afwezig.

  Gasten die een verblijf hadden geboekt en door de nieuwe regels niet meer kunnen komen, worden verzocht contact op te nemen met de klantendienst.

  Kinderen van 12 t/m 17 jaar

  • 7 dagen na de tweede prik voor vaccins waarvan je twee prikken nodig hebt (Pfizer, Moderna, AstraZeneca)
  • 7 dagen na de eerste prik voor gasten die COVID-19 hebben gehad
  • In geval van vaccinatie met het Janssen-vaccin zijn er twee opties:
   1. 28 dagen na de eerste prik als de prik minder dan 2 maanden oud is
   2. Wanneer de prik meer dan 2 maanden oud is heb je tevens een tweede prik nodig

  Voor iedereen van 18 en ouder

  • 2 prikken (ook voor het Janssen-vaccin) plus een boostervaccin wanneer je tweede prik ouder is dan 7 maanden (4 maanden vanaf 15 februari 2022), plus 7 dagen na de laatste prik
  • Een enkele prik plus 7 dagen voor gasten die COVID-19 hebben gehad plus een boosterprik wanneer je prik ouder is dan 7 maanden (4 maanden vanaf 15 februari 2022), plus 7 dagen na de laatste prik

  De boosterprik

  Alle gasten van 18 jaar en ouder die 2 prikken hebben gekregen moeten een boosterdosis krijgen om toegang te kunnen krijgen met de passe vaccinal. Na de tweede prik is de passe vaccinal na 7 maanden (4 maanden vanaf 15 februari 2022) niet meer geldig zonder boosterprik. Pas 7 dagen na de boosterprik kan de Passe Vaccinal weer worden gebruikt.

  Voor gasten gevaccineerd met het Janssen vaccin gelden in Frankrijk de volgende regels voor toegang:

  • Gasten die met Janssen zijn gevaccineerd, dienen vanaf 4 weken na vaccinatie een aanvullende prik te hebben gehad, gevolgd door een boosterprik vanaf 3 maanden na deze aanvullende prik. Een enkele prik met een enkele booster is dus niet voldoende.
  • Gasten die COVID-19 hebben gehad, gevolgd door een vaccinatie met Janssen hebben vanaf 4 weken na hun prik een boosterprik nodig.
  • Voor gasten die COVID-19 hebben gehad na hun prik met Janssen geldt het volgende:
   • Als de infectie minder dan 15 dagen na de 1e prik was: gasten hebben vanaf 4 weken na infectie een aanvullende prik nodig, gevolgd door een boosterprik vanaf 3 maanden na deze aanvullende prik.
   • Als de infectie meer dan 15 dagen na de 1e prik was: gasten hoeven hun vaccinatieschema niet af te ronden met een extra dosis. Vanaf 3 maanden na besmetting hebben zij een boosterprik nodig.

  Misschien ook interessant?

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 27

  7 juli 2024 16:05

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

  16 juni 2024 21:52

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

  26 mei 2024 17:53
  Je verblijf in Disneyland Paris
  Zin in een trip naar de magie?

  Bekijk de aanbiedingen

  Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.