Reclame

Van deze twee restaurants in Disneyland Paris nemen we afscheid

Ze maken plaats voor de toekomst.
2 minuten om te lezen
Vanaf zaterdag 7 januari 2023 sluiten twee restaurants in Disneyland Paris voorgoed hun deuren. Het gaat om Planet Hollywood en King Ludwig's Castle, twee restaurants in het uitgaans- en winkelgebied Disney Village.

Ze maken plaats voor de grote transformatie van het gebied. Eerder sloten ook al Café Mickey, die momenteen wordt omgebouwd tot Brasserie Rosalie, en de dinner-show Buffalo Bill's Wild West Show met Mickey en zijn vrienden.

Planet Hollywood

Juli 1996 - 7 januari 2023

Planet Hollywood stond in het teken van de filmindustrie. Doorheen het volledige restaurant, inclusief de lobby en bar konden bezoekers kostuums en andere memorabilia zien uit bekende Hollywood blockbusters. Voorbeeld zijn een motor uit de film Lethal Weapon (1987), een jachtgeweer uit Jurassic Park (1993), een kostuum van Jim Carrey uit Dumb and Dumber (1994) en een Slytherin-kostuum uit Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004). Het menu was vooral Amerikaans getint.

De sluiting ging niet onopgemerkt voorbij. Zo stond er aan de ingang van het restaurant een afscheidsboek waar gasten een herinnering konden schrijven. De cocktails werden geserveerd in speciale glazen. In de souvenirwinkel werden ook t-shirts en mokken verkocht met de sluitingsdatum.

King Ludwig's Castle

29 mei 2003 - 7 januari 2023

King Ludwig's Castle was een middeleeuws restaurant dat als inspiratie diende voor het kasteel van Doornroosje. Het situeerde zich in de tijd van Koning Ludwig II van Beieren. De houten, koninklijke eetzaal was een ideale plaats voor Duitse lekkernijen zoals hamburgers, worsten en heerlijke chocoladedesserts. Het restaurant maakt plaats voor een Engels pub, genaamd 'The Royal Pub' en zal volgende maand al terug haar deuren openen.

Het restaurant wordt beheerd door de Groupe Bertrand, dat ook brasserie Rosalie zal uitbaten in Disney Village. Op het menu staan lekkere finger of comfort food gerechten, met een grote selectie ambachtelijke bieren, de hele dag ontbijten, fish & chips, Guinness-gestoofd rundvlees, authentieke taarten, flatbreads, tosti's en salades, maar ook lekkerste desserts. Verder komt er een nieuwe bar met terras.

Foto's: DLPReport.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.