Reclame

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

Het volledige overzicht.
4 minuten om te lezen
Op vrijdag 12 april vierde Disneyland Paris zijn 32-jarig bestaan met veel opwinding en enthousiasme. Ter gelegenheid hiervan werd een speciale persconferentie gehouden in het Studio Theater in het Walt Disney Studios Park.

Tijdens deze bijeenkomst werden tal van spannende nieuwtjes onthuld! Lees hieronder verder om te ontdekken wat er allemaal werd besproken.

Disneyland Park

 • De droneshow 'Disney Electrical Sky Parade' zal nog tot 6 januari 2025 te zien zijn. Eerst was de show nog maar tot eind september te zien.

Disney Adventure World

 • Het Walt Disney Studios Park zal van naam veranderen. Wanneer 'World of Frozen', het nieuwe themagebied, zal openen, wordt de naam 'Disney Adventure World'. Een rare keuze misschien op het eerste zicht, maar de naam 'Studios Park' dekte de lading niet meer. Disneyland Paris wilt van het park een volwaardig park maken met immersieve werelden: eentje rond films (het entreegebied + World of Hollywood), superhelden (Avengers Campus), Pixar (Worlds of Pixar), Frozen (World of Frozen) en een nog nader te bepalen gebied (voorheen Star Wars). Geruchten gaan dat het laatste gebied er eentje zal worden rond 'The Lion King'. Meer lezen?
 • Als je binnenkomt, moet je door Studio 1. Dit gebouw sluit op 25 april 2024 en zal in de lente van 2025 opnieuw openen als 'World Premiere'. In het vernieuwde gebouw wordt je getransporteerd naar een levendige, eigentijdse filmstudio in de 'open lucht' voordat je een speciale gast wordt van een glamoureuze filmpremière in het hart van Hollywood op een sterrennacht. Meer lezen?
 • De winkels zullen grotendeels blijven en het restaurant 'en coulisse' wordt omgevormd tot 'The Hollywood Gardens Restaurant'.
 • Eens buiten kom je terecht in 'World Premiere Plaza', een gebied dat theaters samenbrengt, waar momenteel Disney Animation- en Pixar-verhalen worden gevierd, in een stijlvolle, op Art Déco geïnspireerde setting. De teams van Walt Disney Imagineering Paris zijn al aan het werk om het voormalige centrale plein van het park te veranderen in een dynamische en warme omgeving met een inrichting geïnspireerd op de beroemde gevels van de theaters op Broadway en West End. De sfeer zal 's avonds nog levendiger en magischer zijn, met felle lichten die de hele ervaring verlichten!
 • Als je rechtdoor zou lopen, dan kom je op de nieuwe boulevard, Adventure Way, terecht richting het grote meer, dat Adventure Bay zal noemen. Het grote meer dat 70.000 m3 water bevat, zal gebruikt worden voor shows en entertainment dat je vanuit iedere hoek zal kunnen zien.
 • De Tangled attractie, dat een kopie is van de Mad Hatter's Tea Cups, zal officieel Rapoince Tangled Spin noemen en is gelegen tussen Toy Story Playland en het nieuwe lakeside restaurant. Meer lezen?
 • Het lakeside restaurant zal 'The Regal View' noemen. In het restaurant zal je kunnen dineren met Disney Prinsessen.
 • Verder naar 'World of Frozen', waar er bouwfoto's werden gedeeld en nieuwe concept arts van onder andere de attractie zelf. Deze is een kopie van de Amerikaanse versie 'Frozen ever After'. Een naam voor de Parijse versie werd nog niet bekend gemaakt. Meer lezen?
 • De show 'Alice & The Queen of Hearts: Back to Wonderland' zal vanaf 25 mei 2024 in premiere gaan. Er werd ook een voorsmaakje gegeven van het nieuwe themalied. Meer lezen?
 • Avengers Campus krijgt een nieuwe avondshow tegen het einde van 2024 met onder andere Doctor Strange en Wanda. De show zal plaatsvinden op daken van de Spider Man-attractie. Meer lezen?

Disney Village

 • Een nieuwe concept art van Disney Village werd gedeeld. Hierop zijn de 'Gardens of Wonders' te zien. Het lijkt er dus op dat deze kunstwerken, die ontworpen waren voor de 30e verjaardag, ook naar Disney Village komen. Ze zijn ook nog op veel plaatsen te zien in het Disneyland Park.
 • De winkel Disney Fashion Junior zal verdwijnen en plaats maken voor een home decor shop, met een eigen Disney Village lijn en prachtige decoratieve stukken voor je thuisinterieur.
 • De winkels Disney Fashion en Disney Gallery zullen samengevoegd worden tot één grote lifestyle winkel met een mix van kleding, sieraden, accessoires en unieke samenwerkingen met andere merken.
 • De LEGO store krijgt een grote update, met levensgrote bouwwerken, interactieve speelconsoles en een fotolocatie voor de winkel.
 • De Sports Bar krijgt een ook een update naar een meer eigentijdse stijl.
 • De stijl van Annette's diner blijft zoals die nu is.

Meer lezen?

Disney Davy Crockett Ranch

 • In tegenstelling tot wat veel mensen dacht, is niet Disney Sequoia Lodge het volgende hotel dat wordt opgeknapt, maar wel Disney Davy Crockett Ranch. De verbouwingen beginnen al snel.
 • De blokhutten worden gefaseerd opgeknapt tot eind 2025 met een nieuw thema rond Donald Duck. Vooral de neefjes Kwik, Kwek en Kwak zal je zien.

Meer lezen?

Misschien ook interessant?

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23

Nieuwe avondshow met Doctor Strange en Wanda in Avengers Campus

13 april 2024 19:54
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.