Reclame

Veranderingen na Corona: mogelijks temperatuurcontroles voor Disney

The Walt Disney Company denkt alvast aan de toekomst.
2 minuten om te lezen
De Disney-parken zijn wereldwijd gesloten om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, maar The Walt Disney Company denkt alvast aan de periode na de sluiting. Maatregelen zoals de controle van de lichaamstemperatuur zouden mogelijk zijn.

Dat vertelde Bob Iger, Executive Chairman van The Walt Disney Company in een interview aan het Amerikaanse magazine Barron's. "Wanneer de parken terug open gaan, dan moeten onze gasten zich veilig en comfortabel voelen", vertelt hij, "dat kan in de vorm van een vaccin tegen het Coronavirus, maar ook door meer controles en beperkingen".

Iger wilt alvast leren uit maatregelen die in China genomen worden om terug naar een normale situatie te gaan. "Daar zetten ze een groot deel van de bevolking in om de gezondheid te meten van de mensen", vertelt Iger. "Je kan er niet op een bus of een tram stappen, zonder dat je temperatuur wordt gemeten". Één van de maatregelen die Disney aan het bekijken is dat buiten de tassen-controle dus ook je temperatuur gemeten wordt. Als je koorts hebt, mag je er niet in.

Eerder liet Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof al weten dat zij nog een stapje verder gaan dan enkel de temperatuur meten. Bij een opening van de Plopsa-parken willen ze deze 'coronaproof' maken. Zo zouden de parken op één derde van de capaciteit draaien en willen ze werken met tijdsvakken waarin je een park kan bezoeken: 09.00 tot 15.00 uur en van 16.00 tot 22.00 uur. Verder zouden er in de winkels en restaurants vakken op de grond worden geschilderd zodat je genoeg afstand houdt en worden de veiligheidsbeugels na elk ritje ontsmet.

Bron: Barron's.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.