Reclame
terug

Voortgang werken parking tonen duizenden zonnnepanelen

Disneyland Paris wordt groener.

1 minuut om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

    Speciaal voor de 'Dag van de Aarde' (22 april), toont Disneyland Paris een update op de plaatsing van de zonnepanelen op de parking. Momenteel zijn er al 12.000 zonnepanelen geïnstalleerd.

    Als onderdeel van de voortdurende toewijding voor de vergroening van Disneyland Paris, is er vorig jaar begonnen met de bouw van één van de grootste installaties van zonnepanelen in Europa.

    Disneyland Paris werkt hiervoor samen met het bedrijf Urbasolar Group, die zelf ook mee investeren. De installatie zal ervoor zorgen dat de uitstoot van broeikasgassen met 750 ton CO2 per jaar zal verminderen. Bovendien hebben de zonnepanelen nog een tweede functie. Ze zorgen voor schaduw en beschutting tegen direct zonlicht, regen en sneeuw. De bouw zal naar verwachting in 2023 voltooid zijn, en de eerste fase zal later deze zomer worden afgerond. Er zijn al zo'n 12.000 panelen geplaatst, goed voor 1.770 parkeerplaatsen!

    Misschien ook interessant?

    Het wekelijkse Disney-overzicht - week 28

    15 juli 2024 00:11

    Het wekelijkse Disney-overzicht - week 27

    7 juli 2024 16:05

    Het wekelijkse Disney-overzicht - week 25

    23 juni 2024 18:33
    Je verblijf in Disneyland Paris
    Zin in een trip naar de magie?

    Bekijk de aanbiedingen

    Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.