Reclame
terug

Waarom de Olympische Spelen goed zijn voor de Disney-parken

De Olympische Spelen komen naar Parijs en dat heeft zo zijn voordelen!

2 minuten om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft bekend gemaakt welke steden de volgende Olympische Spelen mogen organiseren. Tokyo mag in 2020 de Spelen organiseren, Parijs in 2024 en Los Angeles in 2028. En dit is goed nieuws voor Disneyland Parijs.

  De drie locaties hebben allemaal een Disney-park in de buurt. Zo heb je Tokyo Disney Resort in Tokyo, Disneyland Parijs in Parijs en Disneyland Resort kortbij Los Angeles. De Olympische Spelen krijgen dus een Disney-tintje!

  Het is een eer als stad om het grootste sportevenement ter wereld te organiseren, maar het biedt ook vele kansen voor de ontwikkeling van de gebieden rondom en in de stad. Zulke evenementen lokken immers vele toeristen naar de regio. 

  Recent werd door Parijs aangekondigd dat ze een zwembad in de Seine hebben aangelegd dat in 2024 kan gebruikt worden voor de triatlon. Dit is ook The Walt Disney Company niet ontgaan. Momenteel doen ze al forse investeringen in Tokyo Disney Resort die klaar moeten zijn tegen de spelen van 2020.

  Door de recente overname van Disneyland Parijs zal ook dit park een uitbreiding krijgen. Deze werd eerder al aangekondigd als extra Marvel entertainment en attracties voor het Walt Disney Studios Park.

  In 1997, tijdens het 5-jarige bestaan, mocht Disneyland Parijs het startschot geven van de Tour de France. Elke renner wou natuurlijk met een Disney-figuur op de foto.

  Misschien ook interessant?

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 27

  7 juli 2024 16:05

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 26

  30 juni 2024 15:18

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

  12 mei 2024 12:28
  Je verblijf in Disneyland Paris
  Zin in een trip naar de magie?

  Bekijk de aanbiedingen

  Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.