Reclame

The Walt Disney Company neemt Disneyland Parijs over

Een blad in de geschiedenis wordt omgedraaid.
2 minuten om te lezen
The Walt Disney Company heeft via zijn Tender Cash Offer genoeg aandelen kunnen aankopen om de grens van 95% te bereiken. Het merendeel van de aandeelhouders heeft dus beslist hun aandelen te verkopen. Wat betekent dit nu voor Disneyland Parijs?

The Walt Disney Company heeft nu 97.08% van de aandelen in handen. Volgende de Franse wetgeving is het bedrijf nu verplicht over te gaan tot overname en zal Euro Disney S.C.A., het bedrijf achter Disneyland Parijs, van de beurs worden gehaald. De resterende aandeelhouders worden binnenkort uitbetaald aan € 2 per aandeel.

Op 20 juni 2017 zal The Walt Disney Company aan het AMF ('Autorité des marchés financiers) hun plan voorleggen voor de verplichte overname. Disneyland Parijs wordt hierdoor officieel onderdeel van The Walt Disney Parks & Resorts, vergelijkbaar met de parken in Californië, Florida en Hong Kong.

Investeringen

Ondanks dat Disneyland Parijs het populairste pretpark is in Europa, heeft het te kampen met teruglopende bezoekersaantallen. Dit komt ondermeer door de terreuraanslagen in Frankrijk. In 2014 schoten de Amerikanen als te hulp met een kapitaalinjectie van 1 miljard euro. 

The Walt Disney Company zal opnieuw een herkapitalisatie doen van 1.5 miljard euro om zo de toekomst van Disneyland Parijs veilig te stellen. Eerder werd ook al bevestigd daar hun dat er Marvel entertainment en attracties komen naar de Walt Disney Studios.

Shareholders Club

De overname heeft ook gevolgen voor de Shareholders Club, want deze houdt immers op met te bestaan. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 31 maart 2017 werd bekend gemaakt dat de huidige aandeelhouders hun voordelen voor de komende 10 jaar mogen behouden.

Zo krijgen zij nog 10 jaar kortingen op restaurants, winkels en shows en toegang tot Salon Mickey zoals ze nu hebben. Binnenkort ontvangen ze een nieuwe kaart die 10 jaar geldig is.

Geen hindernissen meer

Wanneer Disneyland Parijs een nieuwe attractie wou plaatsen of een investering wou doen, moest er eerst een toestemming gegeven worden door de Franse banken en investeerders. Nu volstaat het om een handtekening te krijgen van huidig CEO Bob Iger.

Het wordt in de toekomst dus makkelijk voor het bestuur van Disneyland Parijs om veranderingen in de parken door te voeren.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.