Reclame

Is The Walt Disney Company zeker van de overname?

De kans op overname is zeer groot.
1 minuut om te lezen
Huidige aandeelhouders kunnen nog tot 8 juni hun aandelen verkopen aan de The Walt Disney Company (TWDC). Als TWDC 95% van de aandelen in handen krijgen, moeten ze het bedrijf Euro Disney S.C.A. overnemen en van de beurs halen. Maar is dit bod slechts een truc?

The Walt Disney Company doet momenteel een bod van 2 EUR per aandeel. Een mooie prijs aangezien op het moment van het bod het aandeel van Euro Disney S.C.A. op 1.19 stond.

Als de huidige aandeelhouders hun aandelen verkopen, behouden ze hun huidige voordelen voor 10 jaar. Geen slechte deal. Het doel van TWDC is 95% van alle aandelen in handen te krijgen. Op dat moment zijn ze, door Franse wetgeving, verplicht om het volledige bedrijf over te nemen en van de beurs te halen. Alle resterende aandeelhouders moeten dan verplicht hun aandelen verkopen.

Maar is dit bod slechts een truc? The Walt Disney Company kondigden al een investering van 1.5 miljard euro aan. Hierdoor moet het bedrijf Euro Disney S.C.A. een kapitaalverhoging doen en nieuwe aandelen voor dit bedrag uitvaardigen aan The Walt Disney Company. Hierdoor worden de aandelen van de huidige aandeelhouders een pak minder waard en krijgt The Walt Disney Company meer dan 95% van de aandelen in handen.

De overname lijkt dus eigenlijk al zo goed als rond te zijn...

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 5

4 februari 2024 13:01

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 3

21 januari 2024 21:00

Online inchecken vanaf 25 januari 2024 beschikbaar voor gasten Disney Hotel

19 januari 2024 15:12
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.