Reclame
terug

Is The Walt Disney Company zeker van de overname?

De kans op overname is zeer groot.

1 minuut om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

  Huidige aandeelhouders kunnen nog tot 8 juni hun aandelen verkopen aan de The Walt Disney Company (TWDC). Als TWDC 95% van de aandelen in handen krijgen, moeten ze het bedrijf Euro Disney S.C.A. overnemen en van de beurs halen. Maar is dit bod slechts een truc?

  The Walt Disney Company doet momenteel een bod van 2 EUR per aandeel. Een mooie prijs aangezien op het moment van het bod het aandeel van Euro Disney S.C.A. op 1.19 stond.

  Als de huidige aandeelhouders hun aandelen verkopen, behouden ze hun huidige voordelen voor 10 jaar. Geen slechte deal. Het doel van TWDC is 95% van alle aandelen in handen te krijgen. Op dat moment zijn ze, door Franse wetgeving, verplicht om het volledige bedrijf over te nemen en van de beurs te halen. Alle resterende aandeelhouders moeten dan verplicht hun aandelen verkopen.

  Maar is dit bod slechts een truc? The Walt Disney Company kondigden al een investering van 1.5 miljard euro aan. Hierdoor moet het bedrijf Euro Disney S.C.A. een kapitaalverhoging doen en nieuwe aandelen voor dit bedrag uitvaardigen aan The Walt Disney Company. Hierdoor worden de aandelen van de huidige aandeelhouders een pak minder waard en krijgt The Walt Disney Company meer dan 95% van de aandelen in handen.

  De overname lijkt dus eigenlijk al zo goed als rond te zijn...

  Misschien ook interessant?

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 26

  30 juni 2024 15:18

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 25

  23 juni 2024 18:33

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

  26 mei 2024 17:53
  Je verblijf in Disneyland Paris
  Zin in een trip naar de magie?

  Bekijk de aanbiedingen

  Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.