Reclame

Walt Disney is overal aanwezig

Disneyland Parijs eert zijn oprichters
1 minuut om te lezen
In de nieuwe 'My Sparkling 25' nemen Melissa en Michaël, die ambassadeur is van Disneyland Parijs 2017 - 2018 ons mee voor een kijkje naar de kleinste details in Disneyland Parijs.

In Disneyland Parijs zitten veel kleine details verstopt in de parken. Zo zijn er de honderden hidden Mickeys die je kan vinden doorheen de themalanden. Op Main Street U.S.A. draaien de details echter Walt Disney himself. Zo is een venster waarop de namen Roy O. Disney en Walt E. Disney, de medeoprichters van Disneyland Parijs en kan je verschillende sleutelmomenten van het leven van Walt Disney vinden in het restaurant Walt's.

Naast het restaurant Walt's ligt Lilly's Boutique, dat ingericht is als het vakantiehuis van Walt en zijn familie. Zo heb je een aparte 'badkamer' waar het porselein en servies verkocht wordt.

Verder komt 'it's a small world' nog aan bod. Deze attractie werd origineel ontworpen voor de wereldtentoonstelling van UNICEF in New York in 1964. Door de populariteit werd deze afgebroken door Walt en opnieuw opgebouwd in het eerste Disneyland Park in Anaheim om later gekopieerd te worden naar de andere parken.

Pirates of the Caribbean daarentegen is volledig anders gebouwd dan in het eerste ontwerp bedoeld was. Deze attractie zou eerst een soort wassenbeeldenmuseum waar je kon doorlopen en het verhaal van de piraten verteld werd, maar dit werd later omgetoverd tot een dark-ride attractie. Iedereen die meehielp bouwen aan de attractie, moest een beeld van hem laten maken om zo kosten te besparen. Een piraat met het gezicht van Walt is nog steeds te vinden in Disneyland Park in Anaheim.

Misschien ook interessant?

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47

Disneyland Paris onthult de openingsdatum van nieuwe Alice in Wonderland stuntshow

13 april 2024 19:10
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.