Reclame

Walt Disney Studios Park bestaat 18 jaar

Proficiat!
2 minuten om te lezen
Het Walt Disney Studios Park bestaat vandaag, 16 maar 2020 exact 18 jaar. Het Walt Disney Studios Park in 2002 haar deuren voor het grote publiek met talrijk bekende figuren zoals Charlie Sheen en Roger Moore (James Bond).

Normaal opende het park al in 1996, onder de naam Disney's MGM Studios Europe, maar door financiële problemen kon de opening niet doorgaan.

In 2002 opende het Walt Disney Studios Park als een kleinschalig park met slechts enkele attracties, namelijk Flying Carpets Over Agrabah, Armageddon - Les Effets Speciaux, Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith en Studio Tram Tour: Behind the Magic. Armageddon maakt op dit moment plaats voor een Spider Man-attractie, Rock 'n' Roller Coaster krijgt een Iron Man overlay en Studio Tram Tour wordt een Cars-attractie.

In 2007 opende Toon Studios. Een nieuw themaland dat het werk voor de tekenfilms van Disney representeert. Hier werd onder andere de attractie Crush's Coaster geopend. Hetzelfde jaar opende ook The Twilight Zone Tower of Terror.

In 2010 werd het themaland Toy Story Playland geopend, gebaseerd op de Disney-Pixar-trilogie Toy Story. De bezoeker krimpt als het ware tot een speelgoedfiguurtje en wandelt de wereld van de speelgoedfiguren uit de films in. In het themagebied zijn drie attracties te vinden: RC RacerSlinky Dog Zigzag Spin en Toy Soldiers Parachute Drop. In 2014 opende de eerste dark-ride, Ratatouille.

De komende jaren breidt het Walt Disney Studios Park verder uit met drie nieuwe themalanden gebaseerd op Marvel, Frozen en Star Wars. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het Marvel-themaland.

Misschien ook interessant?

Geniet van betoverende belevenissen in Disneyland Paris

10 maart 2024 17:30

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 9

3 maart 2024 19:00

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 7

19 februari 2024 21:58
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.