Reclame

"Walt Disney Studios Park is volledig mislukt"

Als we recent onderzoek moeten geloven.
2 minuten om te lezen
Als we de populaire Amerikaanse website Theme Park Tourist moeten geloven, dan is het Walt Disney Studios Park het goedkoopste en zieligste Disney-park dat ooit gemaakt werd. De website nam het park volledige onder de loep.

"Het park ziet er langs de buitenkant best goed uit", schrijft Theme Park Tourist. Als je binnenkomt zie je Studio 1, een immens gebouw dat je onmiddellijk een Hollywood vibe geeft. "Echter, in vergelijking met andere soortgelijke themagebieden in andere parken, voelt de Parijse versie goedkoop, doods en niet magisch aan."

Eenmaal buiten wordt het alleen maar erger want je ziet asfalt zo ver het oog reikt met torenhoge lichtpalen. Van Disney-aankleding is nauwelijks iets te merken. Het Walt Disney Studios Park is ontworpen om de gast mee te nemen achter de schermen van de films die in Hollywood worden gemaakt. Dit 'behind the scenes'-concept lijkt juist het probleem te zijn. De filmset is nu eenmaal geen aantrekkelijk plaats om rond te lopen en gasten willen liever geen figuranten zijn tussen decors, maar net onderdeel zijn van de magie en het verhaal zoals in het nabijgelegen Disneyland Park.

Niet alles is negatief natuurlijk. Disneyland Parijs heeft de laatste jaren al veel liefde in het park gestoken. Sinds de opening zijn de attracties The Twilight Zone Tower of Terror, Crush's Coaster, Animagique Theater met de show Mickey and the Magician en de landen Toy Story Playland en het Parijse hoekje waar de populaire attractie Ratatouille zich bevindt, toegevoegd. Ook de toevoeging van het eerste seizoen 'Season of the Force' is een grote hit, maar alles hangt met stuk en brok aan elkaar vast. Er is geen rode draad doorheen het park.

Als het Walt Disney Studios Park ooit het kwaliteitsniveau van het Disneyland Park moet krijgen, is er volgens de Amerikanen een volledige make-over nodig en moet het concept niet 'behind the scenes' zijn, maar meer de nadruk leggen op beleving, magie en Disney.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.