Reclame

Wanneer is er WiFi beschikbaar in Disneyland Parijs?

3 minuten om te lezen
Het internet wordt stilaan een basisbehoefte.. iets waar je niet meer zonder kan. Continu foto's en video's online plaatsen of je Facebook even nakijken.. In Disneyland Parijs is er momenteel niet overal WiFi beschikbaar, maar hier komt binnenkort verandering in..

Disneyland Parijs is de plaats waar de magie tot leven komt. Een plaats waar je even weg bent van de gewone wereld en terecht komt in een wereld vol sprookjes, Disney prinsen en prinsessen, shows en parades. De vraag is of deze wereld verstoord moet worden met draadloos internet?

Iedereen neemt foto's en video's terwijl hij rondloopt in de parken en wilt deze natuurlijk delen met vrienden en familie. Momenteel moet je hiervoor 'roamen' via 3G of 4G op je mobiele telefoon, wat de nodige kosten met zich meebrengt. Met het afschaffen van de roamingkosten, wordt dit goedkoper, maar gratis is natuurlijk beter.

Enquête

In een vorige enquête die Disneyland Parijs heeft uitgestuurd werd gevraagd of je gebruik zou maken van WiFi in de parken als dit beschikbaar was. Disneyland Parijs is dus de mogelijkheid aan het bekijken. De geruchten gaan de ronde dat er momenteel WiFi geïnstalleerd wordt in beide parken.

Dit gerucht zou kunnen kloppen, want bij de lancering van de 25e verjaardag bracht Disneyland Parijs de PixiePlay app uit waarbij je op schattenjacht ging doorheen het Disneyland Park. Voor deze gelegenheid werden al verschillende hotspots geïnstalleerd. Waarschijnlijk was dit een test.

Voordelen

Het aanbieden van WiFi heeft ook voor Disneyland Parijs voordelen. Zo kunnen meer mensen de officiële app of de PhotoPass app gebruiken. WiFi is al beschikbaar in alle Disney hotels en ook op bepaalde plaatsen in Disney Village, waaronder de Sports Bar, Billy Bob’s, Steakhouse, Buffalo Bill’s Wild West Show (bij de bar), Mc Donald’s en Starbucks.

Testen

Eerst zou het Walt Disney Studios Park voorzien worden van WiFi en daarna pas het Disneyland Park. Momenteel is er al WiFi beschikbaar op sommige plaatsen.

Dit komt er omdat er waarschijnlijk zoveel mensen tegelijk online willen, dat ze hun infrastructuur moeten verbeteren. Het is dus makkelijk om dit te testen met een kleinere groep.

Momenteel kan je op het WiFi inloggen in het Walt Disney Studios Park op de volgende plaatsen:

  • Juist achter de ingang van het park.
  • In Studio 1.
  • Bij het buitenkomen van Studio 1 aan het standbeeld van Mickey en Walt Disney.
  • Bij de fotolocatie van Spider-Man.

Update: sinds april 2018 is het volledig Walt Disney Studios park voorzien van WiFi. Begin mei zijn de eerste testen gestart voor het Disneyland Park.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.