Reclame

Wat vinden Amerikaanse bezoekers van Disneyland Parijs?

Een vergelijking tussen het originele park en het 'onze'.
1 minuut om te lezen
Harris Heller en Kenzie Nimmo, twee Amerikaanse experts op het gebied van Disney-parken, bezoeken regelmatig Disneyland Anaheim, het eerste Disney-park ter wereld. Een tijdje terug waren ze op bezoek in Disneyland Parijs. In hun YouTube-video leggen ze hun bevindingen uit.

"Het park is in Parijs beter en voelt ook een pak groter aan", verteld Harris. "Wat het eerste opvalt, is het kasteel van Doornroosje dat veel echter lijkt dan in Anaheim". Ook waren ze verrast door het grote aanbod aan restaurants en lokale gerechten, zoals pannenkoeken met Nutella. "Het eten is gezonder en beter dan in Amerika", verteld Kenzie.

Het koppel was vooral onder de indruk van de verschillen met het Amerikaanse Disney-park. Hyperspace Mountain is bijvoorbeeld de enigste achtbaan van alle Disney-parken die een looping heeft. "Ik denk niet dat ik ooit nog in Space Mountain in Anaheim kan gaan", verteld Harris. Ook Crush's Coaster vonden ze geweldig. Het enige wat ze Parijs niet konden vergeven, is de afwezigheid van Splash Mountain, een waterachtbaan in Amerika.

Ondanks deze positieve bevindingen, heeft Disneyland Anaheim volgens hun toch een tikkeltje meer magie. Volgens Harris zijn de Cast Members zelf niet zo vriendelijk en verstoren hierdoor de magie. Ook zijn er extreem lange wachtrijen en ruikt het park naar de rook van andere bezoekers.

Volgens Kenzie ligt het dan weer aan de andere gasten die over de omheining klimmen om op het gras te zitten en de pure chaos bij sommige attracties waar andere gasten niet zo netjes in de rij kunnen wachten.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 9

3 maart 2024 19:00

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 8

25 februari 2024 16:15

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 7

19 februari 2024 21:58
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.