Reclame

Wie is wie in de Disney wereld?

Mickey Mouse kent iedereen...
3 minuten om te lezen
Iedereen kent Mickey en Minnie Mouse, zij verzorgen samen met de Cast Members de magie in de parken. Maar wie runt deze parken nu?

Er worden vaak namen genoemd, maar het is af en toe moeilijk om hier een gezicht op te plakken wie dit is en wat zijn of haar functie is. Hierbij een overzicht van een aantal 'must know' personen:

  • Catherine Powell
  • Bob Iger
  • Joe Rohde
  • Michael Eisner
  • Bob Chapek
  • Tony Baxter

Catherine Powell

Catherine Powell volgde in 2016 Tom Wolber op als CEO van Disneyland Parijs. Ervoor was ze Managing Director bij The Walt Disney Company in Australië en Nieuw-Zeeland. Nog eerder werkte ze 7 jaar bij BBC Worldwide.

Bob Iger

Robert (Bob) Iger is de CEO van The Walt Disney Company, het bedrijf dat Walt Disney zelf heeft opgericht, sinds 2005 en zit ook in de raad van bestuur bij Apple. Onder zijn bewind werden de bedrijven Pixar, Marvel Entertainment en Lucasfilm opgekocht. Hierdoor kan Disney in de parken gebruik maken van franchises zoals Star Wars, Spider-Man, The Incredibles, Toy Story en Finding Nemo. Bob, die ondertussen 66 is, zoekt momenteel een opvolger.

Joe Rohde

Joseph (Joe) Rohde is al jaren 'executive' bij Walt Disney Imagineering, de afdeling van The Walt Disney Company dat de Disney themaparken en hotels ontwerpt en bouwt.

Michael Eisner

Michael Eisner is de vorige CEO van The Walt Disney Company (van 1984 tot 2005) en werkte daarvoor bij Paramount Pictures. Eisner zorgde mijn zijn plan 'The Disney Decade' voor de oprichting van Disney Parken over de hele wereld, waaronder Disneyland Parijs.

Bob Chapek

Bob Chapek is voorzitter van Walt Disney Parks and Resorts sinds February 2015. Chapek leidt het grootste team binnen Disney met meer dan 145.000 Cast Members, Crew Members en Imagineers die elk verantwoordelijk zijn voor de ervaringen van miljoenen gasten elk jaar onvergetelijk te maken. 

Tony Baxter

Tony Wayne Baxter begon zijn carrière bij Disney als ijsverkoper op Main Street U.S.A. in 1965 in Walt Disney World. Geleidelijk aan groeide hij door tot hij senior vice president van de creatieve ontwikkeling werd bij Walt Disney Imagineering. Hier was hij verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitvoeren van de werken van verschillende attracties over de hele wereld.

Bekende attracties zijn Big Thunder Mountain, Star Tours, Space Mountain en het creëren van Tomorrowland en Fantasyland.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.