Reclame

Winst in eerste kwartaalcijfers voor Disney, maar toch ook grote verliezen

De eerste kwartaalcijfers zijn bekend!
2 minuten om te lezen
The Walt Disney Company heeft de eerste kwartaalcijfers van 2021 bekend gemaakt, met een samenvatting van de maanden oktober, november en december van 2020. Disney rapporteerde een sterke groei van inkomsten, maar ook een forse daling.

De stijging is vooral te wijten aan zogenaamde DTC-diensten (Direct To Consumer). De streamingsdienst Disney+ verslaat alle records.

"We geloven dat de strategische acties die we ondernemen om ons bedrijf te transformeren onze groei zullen stimuleren", vertelde Bob Chapek, CEO van The Walt Disney Company. "Dat blijkt uit de ongelooflijke vooruitgang die we hebben geboekt in onze DTC-activiteiten, waarbij we in totaal meer dan 146 miljoen betaalde abonnementen hebben bereikt voor onze streamingdiensten". Disney+ wordt binnenkort uitgebreid met meer content voor volwassenen dankzij een nieuw Star-aanbod. Hieronder vallen films en series uit hun recente overname van de Amerikaanse zender FOX, zoals Die Hard, How to get away with Murder, Designated Survivor, Castle en nog veel meer.

Minder goed nieuws op andere vlakken. De inkomsten van Disney Parks,  Experiences en Products daalden met maar liefst 53% tot 3,6 miljard dollar. Hierdoor was het eindresultaat een verlies van 190 miljoen dollar. De daling is te wijten aan de sluiting van de parken en de winkels. De inkomsten van de Amerikaanse parken daalden met 70% en die van de internationale parken, waaronder Disneyland Paris valt, met 60%. De verkoop van merchandising haalt de resultaten nog iets naar omhoog. De themaparken alleen zijn goed voor een verlies van 1 miljard dollar.

Als gevolg van COVID-19 werd Disneyland Resort gesloten en werden de activiteiten van Disney Cruise Line in het huidige kwartaal opgeschort. Disneyland Paris is gesloten op 30 oktober 2020 en Hong Kong Disneyland Resort is gesloten op 2 december 2020. Walt Disney World Resort en Shanghai Disney Resort zijn in het huidige kwartaal geopend. Parken en resorts die tijdens het kwartaal open waren, werkten met aanzienlijk verminderde capaciteit.

Disney schat dat de totale netto negatieve impact van COVID-19 op het bedrijfsresultaat van Disney Parks, Experiences en Products in het kwartaal ongeveer 2,6 miljard dollar bedroeg.

Wil je de volledig cijfers nakijken? Dan kan via deze link.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.