Reclame

Zo zal het Walt Disney Studios Park de komende jaren veranderen

Bekijk hier het overzicht.
4 minuten om te lezen
De uitbreidingen aan het Walt Disney Studios Park zijn van start gegaan en de eerste attracties zijn gesloten voor de verbouwingen. De komende jaren wordt het park uitgebreid met een Marvel, Frozen en Star Wars themaland. Tijd voor een overzicht van alle werken en wanneer je iets kan verwachten.

Het overzicht dat we hier geven, kan nog wijzigen. In het verleden is het vaker gebleken dat sommige werken veel langer hebben geduurd, dan initieel gepland. Deze data komt uit officiële documenten die Disneyland Parijs moet indienen om te kunnen starten met de werken. Datums dus onder voorbehoud.

2020

In 2020 zal het nieuwe Marvel-hotel zijn deuren openen. Disney Hotel New York - The Art of Marvel staat volledig in het teken van de kunst van de Marvel-films met schilderijen en kunstwerken uit de Marvel-films. De zakelijke look van het hotel blijft wel behouden.

De attractie 'Studio Tram Tour' opent met een nieuw Cars-thema en een nieuwe naam. Er worden vier nieuwe scènes toegevoegd met de wagens uit de gelijknamige Pixar-films. De attractie zal ook onderdeel uitmaken van Toy Story Playland en krijgt daarom een nieuwe ingang in dit themaland.

Er komt een nieuwe show 'Club D' waarin talrijke Disney-figuren aanwezig zullen zijn. Meer informatie is nog niet bekend.

2021: Opening Marvel themaland

2021 is het jaar waar het eerste themaland zal openen. In het nieuwe Marvel-themaland zal je twee attracties vinden. Een gloednieuwe attractie 'Spider-Man: Slingshot' op de plaats waar je vroeger Armageddon kon vinden. Tijdens de attractie zit je in een wagentje en moet je met een wapen schieten op schermen, vergelijkbaar met Buzz Lightyear Laser Blast in het Disneyland Park.

De tweede attractie kan je vinden op de plaats van Rock 'n' Roller Coaster. De achtbaan blijft hetzelfde, maar krijg een een Marvel makeover naar de 'Iron Man Adventure'.

Verder heb je de mogelijkheid om je Marvel-helden te ontmoeten in een nieuwe meet 'n' greet locatie 'Mission Control'. Eten kan je doen in het nieuwe buffetrestaurant 'AntMan Laboratory', Café des Cascadeurs, of de nieuwe 'Cafetaria Avengers' met een fast food menu. Natuurlijk kan je Marvel-merchandising kopen in enkele nieuwe winkels.

2022: Opening Main Street

Één jaar na de opening van het Marvel-themaland, zal de nieuwe hoofdweg in het Walt Disney Studios Park klaar zijn. De nieuwe Main Street zal je naar het toekomstige meer brengen en naar de andere themalanden.

In Toy Story Playland komt er waarschijnlijk een nieuw restaurant, genaamd Cozy Cone. Op de plannen is een nieuw gebouw te zien, maar dit kan ook een attractie of winkel zijn.

2023: Opening meer & Frozen themaland

Een belangrijk jaar voor de uitbreidingen! In 2023 opent het nieuwe meer dat het middelpunt zal worden in het vernieuwde Walt Disney Studios Park met zicht op het kasteel van Arendelle in het nieuwe Frozen themaland 'Arendelle: World of Frozen' dat maar liefst 9800 vierkante meter groot zal zijn.

Het meer zal gebruikt worden voor shows overdag, maar ook als locatie voor avondshows met prachtige projecties, watereffecten en geluid.

In het Frozen themaland komt bij de opening één attractie, een nieuwe winkelgebied, een meet 'n' greet locatie en een restaurant met 250 zitplaatsen met zicht op het meer. Een nieuwe brug zal je de mogelijkheid geven om met een boot naar de overkant te gaan.

2024/2025: Opening Star Wars themaland

Het Star Wars themaland laat het langste op zich wachten. Normaal zou dit in 2025 zijn deuren moeten openen, twee jaar de opening van het Frozen themaland. Ook hier zal je één attractie kunnen bezoeken, kunnen wandelen door een nieuw winkelgebied, kunnen eten bij een Star Wars restaurant en je favoriete Star Wars-helden kunnen ontmoeten bij een nieuwe meet 'n' greet locatie.

De uitbreidingen zorgen voor 1000 nieuwe jobs. Disneyland Parijs verwacht dat het aantal bezoekers met 16% zal stijgen tegen 2025. Hierdoor zullen de parkings worden uitgebreid. Om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, zullen de parkings voorzien worden van zonnepanelen.

Wil je zelf de officiële documenten nalezen? Dat kan op https://www.enquetes-publiques.com/Enquetes_WEB/FR/RESUME-A.awp?P1=EP19265.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 14

8 april 2024 17:19

Geniet van betoverende belevenissen in Disneyland Paris

10 maart 2024 17:30

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 10

10 maart 2024 16:19
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.