Reclame

Phantom Manor

Ontdek het mysterie van de Ravenswood Villa.

Je slaat je handen voor je ogen in dit vrolijke mysterie waar griezelige geesten en spoken je overal staan op te wachten.

Openingsuren07:30 - 21:00
Huidige wachttijd
Disney Premier AccessJa
TypeDark ride
Openingsdatum12 april 1992
LocatieFrontierland

Informatie

Verzamel al je moed en kom naar Phantom Manor waar 999 grappige geesten één groot geheim bewaren.

Als je dichter bij de attractie komt, houden de griezelige gebeurtenissen je wel even bezig. Kamers veranderen, schilderijen bewegen en spiegels buigen, allemaal begeleid door enge geluiden. En als je dan eenmaal in je angstauto zit, begeleid de stem van een geest elke bloedstollende bocht in een belevenis die je laat schreeuwen om meer.


De vloek van Thunder Mesa slaat opnieuw toe

Henry Ravenswood was een pionier die goud vond in Thunder Mesa. Van zijn fortuin liet hij op een heuvel een groot landhuis bouwen waar hij jarenlang gelukkig leefde met zijn gezin.

Totdat zijn mooie dochter zich verloofde met een mijnwerker die haar wilde meenemen. Henry was er zwaar op tegen en zwoer dat hij alles in het werk zou stellen om te voorkomen dat zij zouden trouwen. Maar toen werd Thunder Mesa getroffen door een mysterieuze kracht, sommigen zeggen een vloek, in de vorm van een aardbeving die Henry en zijn vrouw het leven kostte.

Kort daarna zou Henry's dochter gaan trouwen. Maar haar aanstaande kwam nooit opdagen en liet haar alleen zitten in de balzaal van het landhuis. Uren, dagen, maanden, jaren gingen voorbij. Ze heeft nooit haar bruidsjurk uitgetrokken, noch haar bruidsboeket losgelaten. En terwijl ze doelloos door het grote huis zwierf, treurige liefdesliedjes zingend in de hoop dat haar verloofde ooit zou terugkeren, werd ze geplaagd door een boze geest die haar overal volgde en haar toewijding bespotte.

Wie spookt er vandaag door de gangen van het landhuis? Wat is er met de verloofde gebeurd? Wie is de mysterieuze geest? Daar moet je zelf achter komen in de Disney Phantom Manor.

CategorieFamilieavontuur
TypeDark ride
Duur7 minuten
Capaciteit2 of 3 gasten per wagen, 131 wagens
LocatieFrontierland
Disney Premier AccessJa
Disney Premier Access prijs€ 7,00
Disney Single RiderNeen
Disney PhotoPassNeen
Gemiddelde wachttijd
  • Gemiddeld
Geschikt voor
  • Kinderen 3 - 7 jaar
  • Kinderen 8 - 12 jaar
  • Jongvolwassenen
  • Volwassenen
  • Senioren
Je verblijf in Disneyland Paris

Foto's

Video's

Tips

  • Phantom Manor heeft langere wachtrijen in de ochtend en rond de middag. Door de attractie later op de dag te doen, heb je meer kan om niet aan te schuiven door de hoge capaciteit.

Opmerkingen

  • De rit is niet angstaanjagend en je wordt nooit echt verschrokken, maar de inkleding van de attractie met spoken en skeletten kan schrikwekkend zijn voor sommige.

  • In de scène in de lift (voor je de echte attractie binnengaat) sta je even volledig in het donker.

  • Overstap vereist. Ga binnen via de uitgang, volg het pad aan de rechterkant van grote ingang. De bewegende band kan gestopt worden om je te laten instappen.

Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.